vrijdag 7 september 2012

Drempeltjes kunnen gevaarlijk zijn

Op de Schiedamseweg pak ik soms de hoofdrijbaan omdat het fietspad zo smal is dat inhalen onmogelijk is. Nu ligt er daar ook een drempel. Een drempel gemaakt van een soort rubber die aan de zijkant rond afloopt. Ik heb gisteren ondervonden dat dat behoorlijk link kan zijn! Ik rij er altijd langs ipv eroverheen maar gisteren gleed zowel het voorwiel als het achterwiel door de ronde vorm eraf en de hele fiets gleed een goede meter opzij, zo richting stoep .....
Gelukkig niks gebeurd maar het had ernstig kunnen aflopen.

Dus wees voorzichtig met drempeltjes! :-)

Verder heb ik het idee dat de perfect moiree toch wel wat soepeler loopt dan de marathon plus. Niet extreem veel maar toch wel merkbaar. Vanochtend haalde ik onderaan het viaduct over de A4 een snelheid van 40,5km/u waar dat voorheen maximaal 38,5km/u was met de marathon plus. Ook ligt mijn gemiddelde snelheid en kruissnelheid iets hoger (1-2km/u). Het lijkt wel of de band even 'ingelopen' moet worden ofzo want in het begin lag de snelheid gelijk aan die van de marathon plus.

vanochtend nog een klein testje gedaan met het verkeerslicht op de 'nieuwe' route en jawel: er zit een lusdetectie in :-) nooit meer op knopjes drukken hoera!

In Schiedam zijn ze ook wakker geworden. De Hargalaan is nu voorzien van... jawel... borden! Er staat op "let op: slecht wegdek (joh!)" maar ook  "fietsers afstappen"
Zouden ze eindelijk hebben ingezien dat het fietspad daar intussen echt onrijdbaar is? Gelukkig pak ik die route niet vaak meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten