dinsdag 25 september 2012

Herfst en niet kijkende automobilist

Wat een rotweer zeg, volgens het regent nooit regent het bijna nooit maar ik heb nu al 3 dagen op rij nattigheid op mijn kop gehad tijdens de rit van en naar huis.  Gisteren waaide het ook nog eens heftig. Vooral onverwachte windstoten willen de fiets nog wel eens een halve meter uit koers brengen en ik heb mijn snelheid flink moeten verlagen om het nog veilig te houden. Ook moest ik stevig mijn schuimdekje beethouden bij een verkeerslicht toen ik de knop wilde indrukken.  Ook de hoeveelheid takken en takjes zorgen voor een glibberige en gevaarlijke boel op het fietspad.

Vanochtend ging het al een stuk beter, reserve accu in de fiets, geen regen en niet zoveel wind. Alles ging lekker tot 1 automobiliste uit een uitrit bedacht dat ze de enige op de weg was en draaide zonder te kijken zo vlak voor mijn neus de weg op. Als ik niet had geremd had ik er vol op gezeten. Als dank voor deze fijne actie heb ik even mijn duim omhoog gestoken want tja, als je eenmaal de weg opgedraaid bent kun je natuurlijk nog wel even kijken of er niks aankwam. Misschien dat ze volgende keer de volgorde omdraait en éérst kijkt.

Ik ben benieuwd of mijn e-mail van gisteren naar velomobiel is aangekomen, normaal zijn ze altijd zeer vlot in het beantwoorden van mails maar ik heb tot nu toe nog niks gehoord. Ik heb nieuwe kogelkopjes besteld, 2 hadden erg veel speling en 2 een beetje. Hoog tijd voor vervanging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten