maandag 8 oktober 2012

Stuurfoutje resulteert in rijden op 2 wielen

Ik rij net richting huis, alles gaat prima tot ik op de Bilitonlaan in Vlaardingen een rare bocht moet maken om een fietspad op te rijden naar links:


Ik sta hier voorgestorteerd tussen de auto's omdat je anders rechts staat terwijl ik naar links moet, ik steek mijn hand uit, stuur naar links en ... oeps , mijn linkervoorwiel pakt de vluchtheuvel mee. Ik zie de fiets in een onnatuurlijke houding staan wat betekent dat ik 1 wiel minder op de grond heb en stuur onmiddelijk naar rechts, de fiets fiets valt weer terug op zijn 3 wieltjes zoals het hoort, wel moet ik direct remmen want anders knal ik op de stoep.
Thuis nog even de sporing gecontroleerd en gekeken of er niks aan de velg of band te zien was maar niks aan de hand. Alleen een kleine deuk in mijn ego want uiteraard gebeurde het net onder het toeziend oog van een wachtende leswagen....

Afgezien van mijn stuurfout is dit natuurlijk ook wel een heel raar ontworpen kruispunt voor fietsers, laat ik dat voorop stellen.

5 opmerkingen:

 1. Ja zeker , want aan de linkerkant is wel een oversteekplaats voor fietsers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, aan de rechterkant is er alleen een klein opstelstrookje en daarna zoek je het maar uit. geen probleem als je rechtdoor wilt maar wel een beetje rot als je links af wilt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kan je hier niet beter links volgen zoals je met de auto zou doen en daar rechtstreeks het fietspad oprijden .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Direct na de kruising is het verboden voor fietsers dus dat kan helaas niet.

   Verwijderen
 4. kan je hier niet beter links volgen zoals je met de auto zou doen en daar rechtstreeks het fietspad oprijden .

  BeantwoordenVerwijderen