vrijdag 5 oktober 2012

Tja wat moet je nou aan met dit weer

Wat een rotweer is het toch weer de laatste tijd. Regenbuien, harde wind en vooral: niet koud.

Dat laatste maakt dat het lastig is om je goed te kleden. Vanwege de regen wil je vaak niet alleen je t-shirt aan omdat er langs de schuimkap toch wat water naar binnen loopt. Vanwege de temperatuur (toch nog zo'n graad of 16 over het algemeen) wil je ook weer geen jas aan in combinatie met de schuimkap want dan zweet ik als een gek.

Lastig.. vanochtend gekozen voor combinatie vest en schuimkap op maar halverwege ben ik uitgestapt en heb mijn vest toch maar uitgedaan en ben in alleen t-shirt verder gereden. Alsnog redelijk onder het zweet aangekomen. Soms kan je volgens mij beter een beetje natspetteren dan de schuimkap erop doen met deze temperaturen.

Het is helemaal vervelend als je achter een traag rijdende fietser komt te fietsen waar je niet in kan halen, dan valt de rijwind ook nog eens weg en is het helemaal een sauna.

Wat trekken andere velonauten aan met dit weer?


6 opmerkingen:

 1. korte broek en fiets shirt met korte mouwen.
  Bij regen gaat de schuimkap erop en bij erg harde regen een handdoek in mijn hals.
  Nat door de regen of nat door het zweet, men moet keuzes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik rijdt 's ochtends in een lange fietsbroek met 't shirt. 's middags in korte broek met 't shirt. Wel met een racekap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik rij 's-ochtends en 's-avonds (en natuurlijk overdag) gewoon nog in het kort, zonder schuimkap. Racekap heb ik niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doorgaans fiets ik in een korte running broek met zwart running shirt en buff, en SPD sandalen met sokken, lekker luchtig. Het moet wel echt fris worden (overdag <= 5 graden) wil ik in een lange running broek gaan fietsen. Met dit regenweer gaat de SinnerBikes toerkap op mijn Quest, en de buff af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doorgaans fiets ik in een korte running broek met zwart running shirt en buff, en SPD sandalen met sokken, lekker luchtig. Het moet wel echt fris worden (overdag <= 5 graden) wil ik in een lange running broek gaan fietsen. Met dit regenweer gaat de SinnerBikes toerkap op mijn Quest, en de buff af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me hierbij aan. Korte broek en 1 fiets shirt. Zomer en winter draag ik open sandalen. Pas met vorst gaat de lange broek aan.
  Het shirt wil nog wel een wisselen van type. Als ik hard rij met kap of schuimkraag op in de regen dan wordt dat een zo dun mogelijk Aldi Coolmax mouwloos hemd.
  Normaal een Aldi Coolmax T-shirt met korte mouwen. Rij ik open dan heb ik of een dikke Brooks shirt met lange mouwen of een polo van Marinowol. Die houden de wind een beetje tegen op de borst. De Brooks kan de kraag lekker hoog dicht. Maar een sport handdoek draag ik ok graag om mijn hals. Universeel te gebruiken. Zelfs als buff voor nood. Tegen het lekkn met regen in de nek. Als natte koelende kraag of als mondmasker met bijtende kou.

  Als je niet graag met schuimkraag fietst en het regend niet hard kan je ook van een poncho een schouder, schootzeiltje knippen/naaien. Marc heeft er een.
  Marloes en ik fietsen in het begin ook vaak met een dun vest achterste voren. Die kan je open leggen naar behoefte tijdens het rijden. Of gewoon aan de kant leggen.
  Voor de ecte handige doe het zelver kan je kraag over rond nek, schouder en borst laten naaien. Er bestaat van Reckless een motorcol, maar die kan van voren niet los en werkt met een rits.
  Handiger is met klittenband en helemaal los voor. Dan kan je die met 1 hand los maken tijdens het rijden voor ventilatie of af doen. Handig voor een frisse ochtend en toch zonder schuimkraag rijden. Maar ook bij strenge koude lekker om de nek. (van achter iets hoger maken!)

  BeantwoordenVerwijderen