dinsdag 16 oktober 2012

Wat rijdt ie toch comfortabel

Gisteren even vreemdgegaan met de open ligfiets maar vandaag toch weer de mango gepakt vanwege het rotweer.
Direct valt het verschil toch weer op. Wat rijdt zo'n ding toch comfortabel. Zeker nu het onderstel weer helemaal okselfris is met nieuwe kogelkopjes, goed gesmeerde veerpoten, goede sporing en soepele veren.
 Alle soorten ondergrond neemt de fiets nu aangenaam soepel.  Ook de snelheid ligt nog altijd lekker hoog, na gisteren op de open ligger te hebben gereden valt eigenlijk pas op hoe makkelijk je hoge snelheden kan halen. De mango haalt makkelijk een 10-15km/u hogere kruissnelheid dan de open ligfiets! En wat me gisteren opviel was dat de open ligfiets niet sneller heuvelop reed dan de veel zwaardere mango, toch wel opvallend :)
Ook zijn de kortere cranks in de mango wel prettig, onbewust trap je toch met iets minder kracht op je knieen.

Op wat nattigheid op mijn borst na en wat oeps momentjes omdat ik nog niet helemaal wakker was heb ik een lekker ritje naar het werk gehad vanochtend :)


En nog even wat over banden, altijd een favoriet onderwerp:

Wat me opvalt aan de perfect moiree banden is dat ze in het begin niet veel sneller leken dan de marathon plus banden  maar na een hondertal kilometers geven ze wel degelijk minder rolweerstand dan de marathon plus banden. Misschien moeten ze altijd even ingereden worden ofzo?  De kruissnelheid ligt in elk geval met gemak 5km/u hoger dan de maraton plus banden.   Rolweerstand maakt blijkbaar eenmaal op snelheid ook nog best wel uit.


1 opmerking:

  1. de aanschaf van de velomobiel is het beste wat mij ooit is overkomen.... beste besluit ooit... vandaag weer lekker een klein rondje gereden met de groene race monster.. heerlijk wakker worden is dat.... greets beekiepouwer

    BeantwoordenVerwijderen