maandag 19 november 2012

Bijna botsing met spookrijder

Vanochtend bijna een frontaaltje met een spookrijdende, zonder licht rijdende (waarom zou je ook in dichte mist) idioot. Helaas voor hem had ik niet zoveel opties om uit te wijken (aan beide kanten een stoep) en door de natte bladeren kon ik remmen wat ik wilde maar ik gleed gewoon rechtuit. Gelukkig voor hem slipte hij netjes om me heen maar ik kon een boze blik en opmerking toch niet laten. Wat een eikel. En 2 weken geleden stond de politie te posten om elke spookrijder vermanend toe te spreken en de juiste kant van de weg op te sturen.
De dag erna: weer hordes scholieren die spookrijden. Ik wijk er tegenwoordig niet eens meer voor uit , ze duiken de berm maar in. Vanochtend was er echter weinig uit te wijken en moest ik wel remmen.

Iedereen klaagt altijd over het feit dat de politie direct bekeuringen uitschrijft in plaats van waarschuwt maar blijkbaar werkt waarschuwen in de huidige maatschappij niet, dat is wel weer duidelijk.

Enfin:

Vanochtend koud en mistig, eigenlijk geen weer voor de racekap vanwege de mist maar vooruit, ik ga het toch maar eens proberen. De eerste 2 kilometer ofzo gingen prima maar daarna begon de mist zijn tol te eisen en begon het vizier steeds minder van de buitenwereld te laten doorschemeren. Vol met druppeltjes. Net als bij een (fiets)bril.  Het vizier uiteindelijk half open gezet zodat ik er onderdoor kon kijken. Wel iets minder warm maargoed , verder goed te goed :)

De uitrolproef vanochtend weer gedaan met dit keer wel een startsnelheid van 25km/u en het vizier half open kwam ik onderaan op 40km/u uit. Omdat het mistig en koud was ga ik er vanuit dat het met beter weer zeker sneller is dan zonder racekap.

Het vizier wordt overigens wel snel vies, vanochtend dacht ik: hij is nu nat dus maar gelijk even schoonvegen maar de viezigheid zat voornamelijk aan de binnenkant. Heb ik zulke slechte adem?? 


4 opmerkingen:

 1. Pas op met vegen!
  Veel water gebruiken. Lexan is erg zacht en zeer kras gevoelig.
  Het makkelijkste gaat het met los genomen vizier(!) en onder de kraan. Daarna op een theedoek afdeppen. Liever niet vegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,bovenstaande verhaal komt me bekend voor,ik fiets al een 25 jaar woon/werk verkeer en de toestanden die je meemaakt met de schooljeugd zijn niet leuk meer.
  zaken als aan de verkeerde kant rijden en met 3 of 4man naast elkaar fietsen is al normaal aan het worden,in groepsverband is het fatsoen ver te zoeken.
  Nu heb ik een mango besteld,hij moet nog geleverd worden,maar over bovenstaande maak ik mij de grootste zorgen.
  Ik werk in ploegen en zit dus op verschillende tijden op het fietspad,tegen 3uur zijn de problemen hier het grootst.
  Nu ben ik ook niet iemand die snel stopt,maar wat is slim,in een velomobiel steekt je hoofd er boven uit,dus waar krijg je een tegenligger tegen aan als het fout loopt?
  Het lijkt er op dat er iets aan het veranderen is in de samenleving.
  Nu zal het echt wel goed komen met de jeugd,maar ze moeten blijkbaar eerst door een paar andere fases heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had je de groene dreft ( tegen beslaan en betere doorkijkbaarheid bij regen ) al geprobeerd op je vizier ?

  Zoals Brandweerquest zegt niet poetsen maar ermee insmeren.

  BeantwoordenVerwijderen