dinsdag 13 november 2012

Door rood gereden..

's ochtends heb ik aan het einde van de bilitonlaan de keuze of ik het fietspad opduik of de weg rechtdoor oversteek. Ik kies meestal afhankelijk van wat er groen heeft wat ik doe, vanochtend was dat het verkeerslicht voor de auto's dus ik rij rechtdoor. Echter het licht was vandaag wel heel kort groen (2 auto's en weer rood) dus ik was niet meer op tijd. Daar sta je dan, vooraan bij het verkeerslicht. Op zich niks mis mee ware het niet dat het verkeerslicht me duidelijk niet 'gezien' had en geenszins van plan was op groen te gaan. Achter mij kwam natuurlijk geen auto's. Na een paar minuten wachten zag ik dat de fietsers rechts van mij groen kregen en ik zag mijn kans schoon om ook aan de oversteek te beginnen. Dan maar door rood.  Ik kon niet anders.

Bij de sportlaan in Schiedam was de boel afgesloten, helemaal aan het einde natuurlijk en aan het begin geen waarschuwing vooraf. Waarom zou je ook.  Er was een omleiding via het héle smalle en glibberige voetpad. aan het einde was er helaas geen mooie afrit maar een stoep. Heel voorzichtig eraf gereden en gelukkig geen geschraap dit keer.  Handig ook als je daar met je scootmobiel ofzo aankomt.... gelukkig rijden er uitsluitend 2 wielige rechtop fietsen in dit land. althans, dat lijken mensen die dit soort onmogelijke omleidingen bedenken te denken.
Het komt ook wel eens voor dat je een hele hoge stoep op moet om om werkzaamheden te lopen. Niet zo'n probleem als je jong bent en op een lichte fiets bent maar zie jij opa en oma hun 40 kilo zware electrische fietsen als zo'n stoep optillen? Of ik mijn 40kilo zware (+ bagage) , onhandig beet te paken velomobiel? Of mensen met een bakfiets? of mensen met een scootmobiel? Of mensen met een handbike? Nouja, noem maar op. Ik kan er gewoon niet bij dat er niet over dat soort zaken wordt nagedacht.

 Maarja, dat is het leven van een velomobilist.  Meestal leuk, heel soms vervelend.

En dan nog wat leuks:

Ik kreeg gisteren bericht van velomobielonderdelen.nl dat mijn racekap klaar is dus die kan ik hopelijk eerdaags ook verwachten :) !2 opmerkingen: