vrijdag 30 november 2012

Glad!

Mijn gescheld op de gemeente Vlaardingen bleek gisteren niet helemaal terecht. vanochtend kwam ik bij Vlaardingen oost en wat schetst mijn verbazing.. Waar gisteren de afsluitingsbordjes stonden lag vandaag een nieuwe plak asfalt. Dat was ook wel hoognodig maar dat hebben ze snel voor elkaar!
Ik rij een stukje door tot net na de flats en een bouwvakkersbusje staat op het fietspad. Ik wil remmen en het enige dat er gebeurd is dat ik GGGGGGGGGGG hoor. Glad! het busje komt steeds dichterbij maar met pompend remmen kom ik op tijd tot stilstand. Brommers en andere fietsers houden wijselijk ook een voetje bij de grond want het is echt spekglad. En dat terwijl de rest van de rit niks merkbaar was.
Nadat ik busje voorbij was kwam het leukste stuk: Het viaduct over de A4 over. De perfect moiree achterband slipte af en toe wel door maar hield zich verbazingwekkend goed. Eenmaal bovenaan bedacht ik me dat ik ook naar beneden moest.... op een spekglad wegdek...... Heeeeel voorzichtig ben ik aan de afdaling begonnen en bij de eerste remactie hoorde ik de voorwielen alweer glippen dus ik heb de rem half ingeknepen, beetje laten rollen, weer half inknijpen en met een gangetje van 5 tot 10km/u ben ik naar beneden gekropen.
Op de sportlaan kwam ik kees in de rode quest weer tegen. Ik hoop dat hij ook voorzichtig aan de afdaling begint want aan de afdaling aan de andere kant van het viaduct zitten een tweetal bochten die je met deze gladheid niet op snelheid wilt nemen. En onderaan staat ook dat bouwvakkersbusje.

Misschien moet ik voor de winter toch maar een andere route kiezen.

 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb vandaag voor het eerst in min velomobiel carriere te maken gehad met een wit laagje op het wegdek. Ben maar voorzichtig door de bocht gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen