donderdag 1 november 2012

Vuilniswagen in de weg

Ik kom vandaag aanrijden bij Vlaardingen oost en zie op het Hargapad een vuilniswagen staan. Een andere weg eromheen is er niet en er langs gaat ook niet dus ik rij de fiets alvast een klein stukje aan de kant maar door een inschattingsfoutje van mijn kant rij ik met het linkerwiel van de stoep af en sta ik klem op de stoep. Lekker handig van mij.
Ik stap uit en bekijk of er schade is maar ik zie niks. Intussen heb ik wel de aandacht van 2 vuilnismannen getrokken.
Uiteraard kwam direct de vraag: Vind je dat nou niet gevaarlijk, zo laag? want wij zien je zo niet.  Nadat ik had aangegeven dat ze me blijkbaar toch hadden opgemerkt heb ik de vooroordelen zo goed en kwaad als dat kon weggewerkt bij de mannen. (Goed in de spiegels van automobilisten blijven rijden, defensief rijden, felle kleur etc)  Ze vonden het verder een erg mooie fiets.   
Enfin, nadat ik de fiets weer op de stoep had getild en de vuilniswagen verder reed kon ik ook weer verder.

Hier aan het einde stond de vuilniswagen:En hier reed ik de stoep af:Volgens streetview is er helaas geen weg omheen dus hopelijk kom ik niet te vaak vracht en vuilniswagens tegen daar ..
1 opmerking:

  1. Hoi Mark,
    Ik kom daar de vuilniswagen ook wel eens tegen, maar dan van de andere kant. Velomobielen kennen ze dus wel :) Ik wacht meestal even tot ze klaar zijn. Met een groet ga ik er dan langs, ze werken altijd vlot door zo.
    Groeten, Kees

    BeantwoordenVerwijderen