vrijdag 28 december 2012

Cyclevision 2013

Het is nog niet aangekondig maar ik ga ervanuit dat er ook in 2013 weer een cyclevision georganiseerd wordt.

Mochten de wedstrijden dat dit jaar weer op de RDW testbaan zijn dan denk ik dat ik ook eens een keer mijn geluk ga beproeven met de 1 uurs race. Alleen goeiedag wat een concurrentie. De snelste rijder vorig jaar reed 67,5km/u gemiddeld. De snelste mango moest het doen met 43,6km/u gemiddeld, wat niet eens slecht is voor een mango,  maar dan sta je 50e ! 

Als ik meedoe wordt mijn target toch wel minimaal 45km/u en liever richting de 50km/u maar of ik dat ga halen ...........

wordt misschien dus vervolgd


5 opmerkingen:

 1. Mooie ambitie! 43,6 km p/u dat is voor mij wel zo'n beetje de maximum snelheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor normaal woon-werk ga ik ook niet vaak veel sneller dan dat maar bij een wedstrijd ligt dat toch anders, je wilt toch andere voorblijven ...
   Ik kan me ooit een keer een wedstrijdje met een racefietser herinneren, viaductje op. De snelheid die ik toen haalde (43km/u viaduct omhoog om mijn open ligfiets) heb ik echt nooit meer gehaald in mijn eentje, hoe hard ik ook mijn best deed :)

   Verwijderen
 2. 57 km/u op de vlakke weg met mijn Quest is toch wel het beste resultaat wat ik tot nu toe heb geleverd ( ben 100kg ) had toch het idee dit niet te lang vol te houden om de fiets nog enigszins heel te houden. Ben toch wel een beetje zunnig op mijn fietsie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ( vaak op de laatste CV's harde ) wind en grof asfalt (autocircuit) voorkomen dat je een ideaal maximum kunt halen Mark. Van de deelnemende Strada's is gebleken dat geen ervan 45 km/u gemiddeld kon halen onder die omstandigheden.

  De meeste Strada's ( ik niet ) vlamden de beginronden echt wel met snelheden richting de 50 km/u dat is terug te zien in de grafieken van de wedstrijd.....enkel Strada's ( en zeer waarschijnlijk Mango's ook ) vragen boven de 40 km/u onevenredig veel meer energie, dus dat is heel moeilijk vol te houden. Uiteindelijk eindigde de snelste Strada maar een paar km/u boven mij, dus ze hebben flink moeten afzakken.

  Soortgelijke modellen, Strada's, Mango's en Limit's zijn het interessantst om je presaties aan te vergelijken. Al kun je er vanuit gaan dat Quest of Evo-k rijders die geen 50 km/u gemiddeld halen niet beter hebben gepresteerd dan jij als je in een Mngo 45 km/u zou kunne halen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja en je wordt goed waarin je veel traint...dus voor zo'n 1 uurs of 3 uurs race moet je vooral trainen met lange ritten ( > 1uur ) en dan proberen zonder spierpijn of verzuring ( anders gebruik je de verkeerde spiergroep ) met een steeds hoger bewogen gemiddelde over de hele rit te rijden.

  Doel is je relatief zwakke spieren die bijna onuitputtelijk werken op vet en zuurtstof sterker te krijgen. Dat zijn duurrace spieren.

  De sterke spieren die je gebruikt bij sprinten naar max snelheid en werken op glucose en als afvalstof melkzuur aanmaken, die moet je zo min mogelijk aanspreken met je training. Als je voornamelijk daarop rijdt krijg je dus die heel snelle beginronden waarna je terugzakt naar lage snelheden.
  BeantwoordenVerwijderen