maandag 17 december 2012

Grr terug naar de tekentafel

Vanochtend vol goede moed op pad met mijn nieuwe remkabels. Rechts remt als een jekko. Links.... zit daar een rem?
Remverschil! aaaaaargh wat haat ik dat toch. vanavond maar weer aan de slag om dat eruit te krijgen. Onderweg heb ik via de stelschroeven aan de remhevel nog wat kunnen bijstellen zodat ik niet direct het gras induik bij het remmen maar echt prettig is anders. Ook heeft de linkerrem geen zin meer in de parkeerrem. Dat had ik gisteren opgelost en hij remde gisteren ook recht dus waarom het nu weer terug is is mij een raadsel.

Enfin, terug naar de tekentafel.

Als er nog mensen tips hebben om de remmen goed af te stellen, handigheidjes bv dan hoor ik ze graag!


4 opmerkingen:

 1. Of het stelschroefje met het borgmoertje bij de remhendel los? Sommige borgen dit met nagellak o.i.d., ik heb om beide stelschroefjes 1 tie-wrap gebonden. Niet strak, maar strak genoeg om ervoor te zorgen dat de stelschroefjes onder invloed van trillingen terugdraaien.

  Succes Mark!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op elke steller tussen de moer en kabelhouder een tyrep "dubbel" wikkelen en dan aantrekken, zo kun je blijven stellen tijdens het rijden en lopen de moertjes niet meer terug.
  Succes, Gr.Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om de remmen even strak af te stellen zet ik de fiets op de handrem, til hem bij de achterkant op en beweeg die van links naar rechts. Als beide wielen net niet meer meedraaien dan staan ze gelijk. Dat is voor de handrem voldoende, en dan kan je met gewoon remmen de wielen meestal wel blokkeren.

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen