dinsdag 11 december 2012

Het is weer zover...

Ik had me vanochtend weer eens te warm aangekleed.
Toen ik op de thermometer keek voor ik wegging zag ik dat het exact 0,0 graad was. Gisteren was het nog bijna 5 graden dus was ik met alleen een trui aan weggegaan dus vandaag dacht ik dat ik ook nog een vest erover nodig had en een muts erbij.

Dat heb ik geweten. Al bij het eerste viaduct brak het zweet me uit. Zo'n racekap is toch wel echt een stuk warmer, alhoewel de temperatuur in de fiets dat niet zo liet blijken (4 graden, dus 4 graden warmer dan buiten). Uiteindelijk de muts maar afgedaan, vizier op een kier gezet en mijn vest een stukje open. Dat was te doen maar liever had ik geen vest aangedaan en alleen met mijn trui aan gaan rijden.

Weer een weetje voor de volgende keer. 0 graden is nog steeds te warm voor een extra vest of jas.

:)


5 opmerkingen:

 1. je had ook ff je vest kunnen uit doen:P
  ik doe vaak tot de pont ff sjaal om... dat is 8 kilometer, dan ben ik lekker op gewarmd en daarna ff muts met flapjes op zodat oren beetje warm blijven...

  ga zo de q ook maar ff wakker schudden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik normaal al vaak te lui voor en met de racekap helemaal. Zo'n gedoe . Moet je stoppen, racekap afzetten, uitstappen, vest uitdoen en dan weer jezelf in je dwangbuis stoppen en verder rijden :P teveel moeite.

   Verwijderen
  2. beter te veel aan dan te weinig
   wat je te veel hebt kun je uit doen onderweg

   Verwijderen
  3. A comment just to make you feel warmer. I just started commuting full time in my new Quest XS. Yesterday morning in my part of Canada it was -29C and this morning it was only -21C. I was too warm today and had to take off jacket on way to work. The Quest goes good though the snow with just a rear snow tire. Great Blog you have!

   Verwijderen
 2. Onder de kap heb ik slechts een dunne lange fietsbroek en een Aldi Coolmax mouwloos shirt.
  Om te starten bij 0 graden of lager heb ik mijn 3 laags Liteskin vest aan. Die gaat direct uit bij het instappen.
  Opgeborgen in een plastic zak naast de stoel tegen vochtig worden. Daar heb ik ook mijn klompen staan voor als ik er uit moet in blubber en sneeuw. (Klunen!)
  Slechts voor de 1e 5-10 km heb ik een lange dunne fleece handdoek om mijn nek/schouders.
  Die kan ik er aftrekken naar behoefte. Ook handig bij droogmaken van dingen. Maar ook als noodmuts/bandana te gebruiken.
  Als het echt vriest heb ik nog een dunnen wollen Waltzcap op. Vooral lekker bij de Sinnercap. (oren afgedekt en tegen tocht in de nek) Ook lekker buiten de fiets in de sneeuw of bij wind of regen. De typische klep werkt uitstekend tegen de zon op een ligfiets maar voorkomt ook lekken achter je bril langs.

  Eigenlijk heb ik dus heel weinig aan. Je lichaam produceert warmte genoeg van zichzelf bij inspanning. Alleen bescherming rond nek, borst schouders en hoofd. Slechts bij 0 graden of lager dus. Bij langere ritten gaat dat allemaal aan de kant en staat het vizier permanent op een kleine kier (2 cm) voor koeling en frisse lucht. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen