zondag 2 december 2012

Huh ik mis wat

Ik was vandaag van plan om het vizier van de racekap te behandelen met antiregen spul wat ook op autoruiten, spiegels en helmen kan worden gebruikt.
Ik had voor de gelegenheid de racekap even uit de garage gepakt en in huis neergezet en ineens viel mijn oog op de achterkant van de kap. Daar miste iets.... een rubber afstandhouder zodat de kap niet tegen de smurfenmuts aanknalt.
Ik bedacht me dat de kans klein was dat ie toevallig in de fiets was gevallen maar ik ging toch maar even kijken en jawel: achterin de staart , net naast de afscherming voor de derailleur lag ie!
Gelukkig maar :) Wat sterkte lijm ertussen en de boel zat weer op zijn plek.Nu ik toch in een bezige bui was heb ik de afstandshoudertjes die tussen de fiets en de kap zitten iets korter gemaakt (2 tot 3 mm) waardoor de kap nu stukken beter aansluit op de fiets.Ook heb ik 2 klittenbanden aan de voorkant verwijderd, gelukkig kan dit non-destructief want je klittenband ze zo los van de kap.
De zuignapjes heb ik er ook afgehaald, behalve een belangrijke gewichtsbesparing hadden ze ook niet zoveel nut want ze plakken niet goed op mijn fiets zonder de kap in te deuken en de gelcoat nog verder om zeep te helpen. Ik zet de kap meestal gewoon naast de fiets bij het in en uitstappen.

Aangezien ik nu de kap heb en het minivizier toch al nooit meer gebruikte heb ik de klittenbandstrookjes daarvan ook van de fiets afgepeuterd. Staat een stuk beter zo.

Het vizier is nu voorzien van dat antiregen spul dus ben benieuwd maar ik geloof dat ik niet lang hoef te wachten om te kijken of het werkt als ik het weerbericht mag geloven........3 opmerkingen:

 1. Als het lexan er niet van smelt ( wel eerlijk zeggen he, haha ) wil ik graag van je ondervindingen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die komen hier uiteraard te staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je verwoord precies mijn bevindingen. Stootblokje weg bij de muts. (idd in de goot veel later gevonden)
  Aansluiting op de kuiprand niet helemaal lekker.
  Zuignapjes werken zelden.
  Voorste klittenband geen nut zonder storm.
  Klittenband weg van minivizier, kan er in het voorjaar weer op.
  Verder fijne kap.

  BeantwoordenVerwijderen