zaterdag 15 december 2012

Jagwire kabels gemonteerd. Resultaat?

Gisterenmiddag de jagwire kabels binnengekregen van Velomobiel en vandaag de taak op me genomen om ze in de fiets te hangen. Ik heb altijd ruzie met remkabels, niet zozeer omdat het zo lastig om ze erin te hangen maar omdat het zo lastig is om ze af te stellen zodat links en rechts gelijk remmen. Drama altijd.

Enfin, na heel wat gepiel gevloek en gescheld had ik het voor elkaar, alleen de rubber dopjes kreeg ik niet lekker in het doorvoergat. Links is uiteindelijk gelukt, rechts heb ik maar opgegeven. De kabels bewegen zo te zien verder niet dus kapotschuren lijkt me uitgesloten. Misschien dat het een klein beetje rammelt maar verder?
Ook heb ik de kabels nu door het voorste gat gestoken ipv door het achterste gat omdat de buitenkabel nogal stug was en hij anders een rare hoek moest maken. 

Goed, hoe remmen ze? Allereerst valt op hoe soepel de binnenkabel door de buitenkabel glijdt. Dan maar eens remmen. Oke, als ik een voorruit had zat ik er nu met mijn hoofd tegenaan geplakt. Dat remt toch wel even anders zeg! Misschien moet ik eens een remtest doen vanaf 30km/u. Bij mij achter een mooi recht stuk asfalt met lantaarnpalen zodat ik een referentiepunt heb om vanaf te gaan remmen. Ik kom aan met 30, ik kom bij een lantaarnpaal en hengst vol in de ankers. Helaas geen slippende banden (of misschien gelukkig niet)  maar ... ik sta binnen iets meer dan 1 fietslengte stil! Wauw. Ik had geen meetlint bij me maar gezien het punt waar ik tot stilstand kwam is het denk ik een meter of 3 remweg. Dat is best indrukwekkend!

Dat geeft in elk geval een goed zeker gevoel zo, jagwires: SUPER!
2 opmerkingen:

  1. Dag. Jag-wires in combinatie met de grotere remtrommels geeft nog een beter resultaat ! Groeten Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geloof ik direct maar dat alleen een paar kabels zo'n verschil kunnen maken is echt bijna idioot te noemen. Het lijkt wel of ik compleet nieuwe remmen heb.

      Verwijderen