dinsdag 4 december 2012

Kniepijn :(

En nee, niet door ligfietsen maar door een stom ladenkastje. In mijn enthousiasme met het verplaatsen van een loodzwaar ladenblok was ik even vergeten dat ik nog benen onder mijn lijf had zitten en stootte met mijn linkerknie tegen het ladenblok aan. Nu voelt mijn knie beurs en bont en blauw. Ben maar op sightsee snelheid naar huis gefietst (rond de 25km/u kruis) en dat ging goed maar merk wel dat ik de boel niet teveel moet belasten. Dat worden de komende dagen geen recordsnelheden maargoed, met dit rotweer rij ik toch al minder hard.

Ik heb trouwens nog een aardige oplossing bedacht voor het natregenen van mijn voorhoofd. Dat is in combinatie met harde oosterwind behoorlijk koud en hoofdpijn verwekkend.

Vizier dicht blijft domweg geen goed optie vanwege te weinig zicht (misschien dat afwasmiddel nog helpt?) . Nu heb ik het vizier op een klein stukje open en de regen die op mijn voorhoofd komt ga ik telijf met ... jawel: een muts.
Misschien iets te vroeg en warm voor een muts maar met koude wind en regen toch wel lekker.

Misschien moet ik ook niet teveel klagen over het beetje dat ik nat wordt want het regende behoorlijk door net en de overige fietsers waren letterlijk doorweekt.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb een regenpak aan en een waterdicht petje op mijn hoofd en ik fiets gewoon op mijn open ligfiets.
  Als die fietsers allemaal doorweekt zijn, dan is dat dus gewoon hun eigen schuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onder de toerkap heb ik vaak een helm muts op, scheelt ook koude oren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een helmmuts heb ik ook, ideaal ding en vorig jaar de hele winter mee doorgekomen zonder racekap. Was wel een wat duurder exemplaar, niet zo'n ding van de action maar absoluut de moeite waard inderdaad.

   Verwijderen
 3. Pas een skully aangeschaft (helmmuts). Als het vizier op een kier staat last van tocht en een koud hoofd, geen haar. Skully werkt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen