maandag 17 december 2012

Remmen nu goed

Zojuist de rem bijgesteld en zowaar, na 5 pogingen staat ie nu goed. Wel gemerkt dat het handig is om de stelschroefjes niet helemaal aan het einde te zetten maar een klein stukje los zodat bij een iets slepende rem ook nog wat bijgesteld kan worden.  Ook goed opletten dat de parkeerrem ook nog gebruikt kan worden. Eerst had ik de remmen zó strak staan dat ze welliswaar enorm hard remden maar stond de boel zo strak dat ik de remhendel amper ver genoeg naar achter kon krijgen om de parkeerrem erop te zetten. Een stelschroef bij de rem zelf zou het wel héél wat handiger maken in plaats van dit eindeloze gepiel.

Het resultaat is er wel bij de proefrit, 2 blokkerende wielen bij 30km/u en 1 fietslengte remweg! Ben benieuwd morgen of het allemaal verder goed verloopt maar tot nu toe lijkt alles eindelijk goed.

Wat me vandaag in elk geval opviel aan de jagwires is niet alleen het enorme vertrouwen dat ze geven in je remmen maar ook dat ze zoveel beter doseerbaar zijn dan de no-name kabeltjes die ik hiervoor had. Dat was meer een aan/uit schakelaar dan een rem, nu heb ik veel meer controle over hoe hard ik rem. Uiteraard is de remkracht die nu uit de trommelremmetjes komen op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Ik wist niet dat er zoveel remkracht in zat.
Ik kan ze iedereen aanbevelen, al moet ik natuurlijk de levensduur (en de levensduur van mijn spaken en wielophanging .... ) nog afwachten maar qua remkracht is het super.

1 opmerking:

  1. Oh dat is mooi, ik gebruik er een stuk vrachtwagen uitlaatpijp voor dat precies de binnendiameter heeft van de trommel, dan kun je zonder wiel de basisafstelling maken, de rest is een kwestie van fijn-afstellen met gemonteerd wiel.
    Overigens grijpt mijn linkerrem agressiever dan rechts, dit blijft een klein probleempje.
    Gr.Willem

    BeantwoordenVerwijderen