vrijdag 7 december 2012

Sneeuw...

Ook in het westen heeft de sneeuw toegeslagen. Iets eerder weggegaan en maar hopen dat alle bruggen en viaducten een beetje begaanbaar zijn. Racekap maar meegenomen maar die was natuurlijk in no time bedekt met een laagje sneeuw aangezien het nog sneeuwde. Omdat ik sneeuw in mijn ogen kreeg heb ik mijn fietsbril opgezet en met af en toe afvegen was het goed te doen.

Mijn kleding keuze was misschien wat apart maar werkte wel: Een fietsbril, muts maar geen jas en alleen een trui en fietshandschoentjes ivm koude lucht die over mijn hand stroomt.
Die combi werkte best goed.

Er was in elk geval op een hoop plaatsen gestrooid maar op sommige plaatsen niet dus ben ik daar de weg opgegaan wat 1 keer getoeter heeft opgeleverd maar dat was volgens mij meer omdat een automobilist mij wilde inhalen terwijl er een tegenligger aankwam, ik denk dat de auto achter hem toeteterde om te waarschuwen en niet om mij aan de kant te toeteren.
Viaducten waren in elk geval goed begaanbaar, alleen het allerlaatste stukje was niet gestrooid en moest ik door een paar centimeter sneeuw heen ploegen.

Al met al goed te doen en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de perfect moiree banden, ik moest verdorie moeite doen om te driften!  Zelfs met deze temperaturen is de grip uitstekend , en dat voor een semi slick :)  Zo zonde dat ze uit het assortiment zijn, wat zou nou een waardige opvolger zijn voor deze band? Comfortabel en prima grip en naar mijn idee prima lage rolweerstand.

Dat een hoop velomobilisten deze periode marathon plus banden onder de fiets gooien snap ik niet , daar heb ik vorige winter opgereden maar grip was echt ver beneden alle peil. Niet alleen glij je alle kanten op , je komt ook nog eens amper vooruit.  Wel lekbestendig maarja dat is de perfect moiree ook tot nu toe.
2 opmerkingen:

  1. vandaag geen sneeuwkettingen nodig nee.. beetje jammer, had op meer gehoopt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van mij mag het nog wel even wegblijven. lekker fietsen is anders.

      Verwijderen