donderdag 20 december 2012

Wereldverbeteraar en vriendelijke automobilist

Vanochtend rij ik op de marnixlaan. Vanwege de harde wind reed ik wat minder hard dan normaal , tegen de 40km/u, max snelheid is daar 50km/u maar de meeste automobilisten rijden daar langzamer vanwege de vele wegversmallingen.  Achter mij een automobilist die alle verkeersregels blijkbaar enorm goed kent en vond dat ik daar niet mag fietsen.

Niet alleen is het een beetje jammer dat het fietspad aan de rechterkant opengebroken is en links een fietspad ligt waar 's ochtends veel scholieren gebruik van maken. Ik heb niet altijd zin om daar tegen de stroom in te fietsen. 

Enfin, als de automobilist die mij trakteerde op een nogal zielig klinkende claxon even kijkt in het RVV hoofdstuk 2, paragraaf 1, artikel 5 lid 4 dan zien ze letterlijk staan:

Bestuurder van fietsen op meer dan 2 wielen én fietsen met aanhangwagen die inclusief lading breder zijn dan 75cm mogen gebruik maken van de rijbaan. 

Aangezien ik 3 wielen heb én ook nog eens breder ben dan 75cm heb ik 2 redenen om volledig legaal gebruik te mogen maken van de weg in plaats van het fietspad.

Achteraf bedacht ik me dat hij ook getoeterd kon hebben omdat mijn verlichting niet helemaal lekker wilde werken vanochtend. Het stekkertje van de accu is volgens mij een beetje gammel. Vanavond maar even een nieuwe aan solderen.

Ten slotte nog een vriendelijke automobilist die naar me seinde ten teken dat ik over mocht steken. Niet erg nuttig (het was de enige auto op de weg) maar wel aardig :)


4 opmerkingen:

 1. hoi mark
  als die bestuurder dan nog even verder kijkt ziet hij ook dat nodeloos toeteren verboden is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat zelfs een hele forse boete op (en terecht). tenzij hij echt toeterde omdat mijn licht het op dat moment niet goed deed. Dan was het terecht :)

   Verwijderen
 2. Je ziet het verkeerd Mark. Hij kon je niet zien. Dat is gevaarlijk. Daarom toeterde hij, om te waarschuwen. Voor je eigen veiligheid. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen