dinsdag 15 januari 2013

Een reactie op Wim Schermer

Even een reactie van mijn kant over het gebruik van een foto van de blog van Wim Schermer.

Allereerst, prima dat Wim mij een berichtje stuurt over een foto die ik van zijn blog had overgenomen om mij erop te wijzen dat ik deze zonder toestemming had gebruikt.
Helemaal niks mis mee, al was het in dit geval voor een suggestie voor evt verbetering een product uit zijn winkel maar oke.

Het bericht was van gisteren en alhoewel ik overdag vaak mijn blog bijwerk en de reacties lees en beantwoord doe ik dat 's avonds niet.
Normaal krijg ik ook mailtjes via Gmail als er nieuwe reacties waren, deze heb ik vanochtend allemaal in 1 klap verwijderd omdat ik dacht alle berichten intussen gelezen te hebben.  Blijkbaar had Wim later op de dag nog een bericht als reactie op het artikel gezet wat ik over het hoofd gezien heb met daarop de opmerking over de foto.

Vanochtend post ik nietsvermoedend een nieuwe blogpost en daarop reageerde Wim met eenzelfde reactie als gisteren op de andere post (die ik dus gemist had). Ik heb gekeken en gereageerd op de oorspronkelijke reactie en aangezien de reactie van Wim verder niets van doen had met de nieuwe post heb ik de nieuwe reactie verwijderd (dat doe ik normaal nooit maar dit was gewoon dubbel). Vervolgens heb ik de post van gisteren aangepast met een bronverwijzing.

Daarna krijg ik van Wim een vrij boze email met daarin vermeld dat ik zonder toestemming zijn foto's gebruik en dat ik niet reageer op zijn bericht en dat ik zijn berichten verwijder.

Hierop heb ik een mailtje teruggestuurd dat ik intussen de bronvermelding erbij gezet heb en het verhaal waarom ik de reactie verwijderd heb.

Als reactie hierop (blijkbaar) maakt Wim een complete blogpost aan :

http://wimschermer.blogspot.nl/2013/01/gebruik-fotos-van-mijn-blog.html

bron : Wim Schermer


Waar hebben we het in vredesnaam over. Ik had wellicht even de bron erbij kunnen zetten maar deze reactie van Wim is echt buiten alle proporties en ik ben ook behoorlijk kwaad over het hele gebeuren.
Edit: Zie dat Wim intussen een beetje is bijgedraaid maar met dit soort acties maak je géén vrienden...

4 opmerkingen:

 1. Mark,

  Ik wil me er niet teveel mee bemoeien, maar Wim reageerde aanvankelijk alleen omdat je een door hem gemaakte foto gebruikte in je weblog. Zo'n reactie behoor je zonder discussie te respecteren want elke blogger wordt geacht het Auteursrecht te kennen.

  Als je daar rekening mee houdt dan is er niets aan de hand en kun je gewoon enthousiast blijven bloggen... over velomobielen ;-)

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb op zijn reactie dan ook netjes geantwoord en daarna de post aangepast.

   Verwijderen
 2. Ik houd het op een storm in een glas water ;-)

  Wim heeft gelijk dat het niet netjes is ongevraagd foto's te publiceren van een ander. Maar daarna liep het onbedoeld iets uit de hand door elkaar verkeerd begrijpen. De nette mail die je stuurde zette alles weer recht.

  Vragen is altijd de beste optie, hoewel niet iedereen dezelfde opvattingen heeft. Ik kom ook weleens foto's van mijn Blog tegen en vind het weer helemaal niet erg, maar ik heb ook geen velomobielonderdelenwinkel die (imago)schade kan oplopen en/of orders kan mislopen dus ik begrijp Wim wel een beetje, al is dit misschien niet eens de reden van zijn felheid.

  Zoals de tv achter me schalt bij het kinderprogramma Kailan waar mijn dochtertjes naar kijken : "als iemand je nadoet, betekent dat dat je iets heel goed doet" Zo kun je het dus ook zien, stuk positiever.

  Ikzelf heb me er overigens ook aan bezondigd, er staat een foto van velomobiel.nl op mijn site zonder toestemming. Wel met bronvermelding. Ik zie er geen kwaad in want het is reclame voor beide velomobielen. Maar zoals dit voorval leert, kan ik beter wel even vragen ;-)  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mark,

  Ik denk niet dat iemand ervan uit gaat dat je dit met boze opzet hebt gedaan, ook Wim niet. Hij is er alleen precies op dat iemand eerst toestemming vraagt, wat gewone fatsoensnormen zijn, ook al ligt alles openbaar op het net. Het is begrijpelijk dat iemand dat in z'n enthousiasme over het hoofd kan zien, zoals waarschijnlijk bij jouw gebeurd is. Ik vond je idee aangaande het nacaduct wel goed doordacht trouwens, je zou nog kunnen denken aan een soort waterafvoerkanaaltje om het geheel compleet te maken. Dan word het nacaduct in elk geval geen aquaduct, die al het regenwater van buiten recht in je kruis leidt.
  Lig er niet van wakker, het is opgelost!
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen