woensdag 23 januari 2013

Eerste rit met de nieuwe accu

Vandaag de mango maar weer eens van stal gehaald. Dit is tevens de vuurproef voor de nieuwe accu want die had ik vandaag voor het eerst mee. Een beetje knullig met de stepdown converter los hangend ernaast maarja, ik wil eerst weten of alles betrouwbaar werkt voor ik de hele boel ga verbouwen. Voor de zekerheid had ik de oude loodaccu ook meegenomen maar dat was niet nodig want de boel bleef het prima doen.

Verder was het gewoon domweg koud vanochtend. De thermometer in de fiets ga -5 aan en zo voelde het ook wel. Wat opviel t.o.v. de bukker was dat mijn lichaam op zich warmer was, logisch want je zit uit de wind, maar dat mijn gezicht kouder was en dat ik vrij snel ijsvoeten kreeg. Daaraan merk je toch dat je in de ligger positie minder bloed naar je voeten krijgt want ik had daar op de bukker echt totaal geen last van. Daar had ik echter weer last van ijskoude handen omdat ze vol in de wind staan. Tja, alles heeft zijn voor en nadelen.

Toen ik aankwam zweette ik me een ongeluk, en dat bij -5 graden ! Toch blijkbaar hard werken om vooruit te komen.

Wat me wel weer opviel is hoe vreselijk verschillend automobilisten reageren op een velomobiel of een rechtop fiets. Op de rechtopfiets knallen ze vlak langs je, moeten ze je inhalen en hebben ze totaal geen geduld en met de velomobiel blijven ze geduldig achter je, halen ze je in alsof ze een auto inhalen (complete baan opschuiven! ) etc. Toch bijzonder om zo'n verschil te merken en eerlijk gezegd voel ik me stukken veiliger in de velomobiel dan op de rechtopfiets. Ook het feit dat ik zelf beter zicht rondom heb door 2 spiegels (ok, dat kán op de rechtop fiets ook) en meer naar voren kijk zorgt ervoor dat ik beter overzicht heb, wat weer bijdraagt aan een hoger veiligheidsgevoel.4 opmerkingen:

 1. kom eens in regio adam ryden, hoeft niet perse in de stad hoor, dan stel je die mening t,b.v autos die inhalen wel by.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik merk onderweg dat ik met de velo duidelijk meer ruimte krijg dan met de gewone fiets. Auto's die achter je blijven rijden, tegenliggers die de berm in gaan. Ik maak het allemaal mee. Maar ja, da's dan ook in de provincie op het platteland ;-)


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mark,

  Ook op het noorse platteland krijg ik voldoende ruimte, en ik zweet zelfs nog met -8 graden, ongelofelijk soms. Het veiligheidsgevoel ervaar ik ook zo.
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen