vrijdag 25 januari 2013

Hard werken en fietsen in t-shirt?

Dankzij de kou is mijn snelheid er wel flink uit, ik had moeite om 30km/u te blijven rijden, soms net erboven en soms net eronder maar het kost flink wat inspanning, dat is 1 ding dat zeker is. Ik heb dan ook mijn jas op de terugweg niet aangedaan, mijn handschoenen niet aangedaan én mijn muts niet aangedaan en dan halverwege mijn vest ook nog eens een stukje opengezet omdat ik me alsnog een ongeluk zweette. Had wel de racekap op vandaag. Misschien moet ik zelfs in de winter maar in een t-shirt rond rijden?

Ik dacht op de terugweg dat het parkje bij ons achter wel geveegd was maar helaas, na ongeveer 500 meter was het nog altijd 1 onbegaanbare berg sneeuw. Ik ben uitgestapt, fiets omgekeerd en via een andere route teruggereden.  Handig is anders maarja, tot de sneeuw weg is moet ik helaas anders rijden.


5 opmerkingen:

 1. na het weekend zal het wel weg wezen mark.. zo verwacht ik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik heb bij deze temperaturen ook remolie in mijn aderen ipv. zuurstofrijk bloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zweten ? Toen ik de schuimkap afdeed na een ritje van amper 5 km leek het alsof een in bedrijf zijnde stoomketel werd geopend.

  Wat ziet verzadigde warme lucht er absurd uit bij deze temperaturen, je rookt alsof je in de fik staat....en nog vreemder dat je er dan nog in slaagt zeer koude voeten te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal je dan van de zomer hard gaan na al deze inspanningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik fiets zonder deksel in een dunne fleecetrui en een dunne lange broek. Ik heb wel handschoenen aan. Soms heb ik last van koude handen en soms heb ik een beetje koude tenen. Ik heb wel winterschoenen.
  Mijn snelheid ligt ook rond de 30. Meestal wel iets erboven, maar soms blijf ik op de 29 hangen.

  BeantwoordenVerwijderen