vrijdag 4 januari 2013

Onzinnige afsluiting leidt tot vast in de blubber

Al de hele week vind de gemeente Schiedam het nodig om ons fietsers te behoeden van een plas water op het fietspad. Een plas van MAAR LIEFST een paar centimeter diep. En we weten allemaal dat de nummer 1 veroorzaker van dodelijk ongevallen water is dus daar moeten hekken omheen. Gelukkig zijn er ook nog mensen op aarde die verstand hebben meegekregen bij de geboorte en de hekken zijn dus vakkundig omgeduwd en aan de kant geschopt. Prima want nu kun je gewoon doorrijden. Het water is er zo ondiep dat zelfs de mango niet veranderd in een kano, dat zegt wel iets.
Vanmiddag rij ik naar huis en ja hoor, 1 of ander ijverige ambtenaar heeft de hekken teruggeplaats. En dat terwijl de plas water nagenoeg weg was. Grrr, het miezerde ook nog eens dus ik had helemaal geen zin om uit de fiets te klimmen en de hekken opzij te zetten maar goed. Ik zag rechts nog wel wat water liggen en een klein stoepje maar ik bedacht me dat ik er daar wel langs zou kunnen Net toen ik er bijna het hekje voorbij was was het BLUB.

De mango was nu wél veranderd in een kano en ik zat vast in de blubber. Fijn, achteruit flintstonen is niet zo'n goed plan aangezien ik in een plas met blubber stond. Dan maar eruit klimmen. Met een hele lange stap kon ik net met droge voeten eruit. Eerst die $#*$&#^$#@# KUT hekken maar eens aan de kant geschoven zodat iedereen er normaal doorheen kon. Brommers en andere fietsers konden er immers OOK niet door op deze manier tenzij ze over de glibberige stoep zouden rijden. (want blubber)  Daarna de mango aan de staart opgetild en uit de drek getild. Een sloot water verliet via de voetengaten de fiets en enigszins geirriteerd door zoveel stupiditeit en onnadenkendheid van gemeentes fietste ik weer verder.

Ander iets minder leuk nieuws:
Aangezien ik voor mijn 'controlekastje' in de fiets de meeste onderdelen binnen had was ik even langs de gamma gereden en een zaagje gehaald zodat ik de boel alvast deels in elkaar kon zetten.
De gaten in de behuizing gemaakt, 2 schakelaars er alvast in , 1 voor de volt en temperatuurmeter en 1 voor de usb aansluiting. Er komt misschien nog een schakelaar in voor het licht maar daar moet ik nog even over nadenken.
Alles leuk en aardig gelukt dus ik knip de aansluiting van de voltmeter zoda t ik hem aan 1 vd schakelaars kan solderen. Ahja, wat is plus en min ook alweer. O das makkelijk, op 1 draadje staan allemaal min tekentjes. Boel even aansluiten en behalve een POP verschijnt er niks meer op het display. Ik vrees het ergste. Ik meet de boel door (had ik dat nou maar eerst gedaan ... ) en ja hoor. Voltmeter overleden.... :(  Hij was gelukkig niet zo duur maar de levertijd is nogal lang dus maar direct een nieuwe besteld.
Ongeduldig zijn is nooit handig ....

Enfin, voorlopig resultaat is hier te zien, het is nog niet af en misschien spuit ik het geheel nog wel zwart voor het nette.  De USB aansluiting komt waarschijnlijk aan de onderkant of ik moet een goede usb chassis aansluiting kunnen vinden.3 opmerkingen:

 1. heb je geïnformeerd bij sinner of je geen dashboard appart kan krijgen om alles in te monteren? ziet er netjes uit en is gemakkelijk te lijmen want het heeft als de vorm van de wielkas.
  voorbeeld op mijn blog: http://bickyenzijnfietsen.blogspot.be/2012/11/mango-installatie-voltampere-meter.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Mark,

  In de linker kolom hou je de kosten bij van je VM. Ik zou daar ook 2 tientjes per maand bijtellen die je uitspaart doordat je niet naar de sportschool hoeft...dan heb je je fiets onderhand terugverdiend.

  mvg Cor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik niet zou fietsen zou ik ook niet naar de sportschool gaan dus dat is mezelf eigenlijk rijk rekenen :) Met mijn lichaamsbouw moet ik sowieso niet teveel sporten want dan blijft er niks van me over.... :)

   Verwijderen