donderdag 10 januari 2013

Traag

Vanochtend een ritje dat niet zo vlot verliep Kruissnelheden tussen de 30 en 35km/u , veel meer kreeg ik er niet uit. Nog even snel mijn fiets gechecked toen ik aankwam, remmen liepen niet aan, banden waren nog hard... ik moet helaas concluderen dat het aan mij ligt vandaag. Ben ook al de hele week moe en slaperig dus dat helpt niet echt mee.

Merk  ook dat het kouder begint te worden, ook niet goed voor de snelheid.

Verder ben ik blij dat ik de richtingaanwijzers ga aanpakken want ik merk steeds vaker dat vooral automobilisten ze domweg niet (goed) zien. Ze blijven vaak wachten terwijl ik af wil slaan of weten niet zeker wat ik ga doen en ik wil graag duidelijk zijn naar mijn medeweggebruikers.


4 opmerkingen:

 1. Mijn ervaring is dat richtingaanwijzers overdag is zowiezo iets is wat minder opvalt. Het effect is wel merkbaar zo gauw het wat donkerder wordt. Bovendien is het natuurlijk zo dat medeweggebruikers er niet op ingesteld zijn dat zo'n rare fiets z'n hand niet uitsteekt maar met een lampje richting aangeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lukt me ook nog niet Mark, aan duurtempo dat is.

  Soms is het ook de wind die onder bepaalde hoeken je afremt zonder dat je het door hebt. Hoeft niet eens harde wind te zijn. En zeker niet per definitie wind tegen, ik heb zelf al een keer nauwelijks durven vermelden op mijn blog dat de Strada juist sneller reed met wind schuin tegen omdat het als onzin klonk. Maar dat is het niet vanwege het zeil effect. Maar andersom kan de wind dus ook gaan zuigen of wervelen aan je mango onder een bepaalde hoek.

  De knipperlichten aan mijn Quest zijn wel vreselijk fel. Er zitten zowiezo veel andere delen op dan bij de specificaties op de site dus misschien hebben ze ze veranderd ? Of is het de 12v voeding ipv 6 V ? Geen idee.

  Misschien kan Mark nog sterkere lampjes of Ledjes toepassen. Of een andere oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt superblij dat ik voor de optie 'richtingaanwijzer' heb gekozen. Kan je jezelf ook niets verwijten. Ik had niet zonder gekund.
  Veel veilig rijplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb m'n leds vanmorgen nuttig gebruikt om een vrachtwagen op het veilingterrein uit te leggen dat ik stond te wachten om in te rijden waar hij vandaan kwam. Ten minste, zo interpreteer ik zijn opgestoken duim!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen