donderdag 17 januari 2013

Velomobiel en sneeuw is niet zo'n succes

Vandaag met de Mango naar het werk gegaan maar echt een enorm succes was dat niet. Het was behoorlijk ploeteren door de sneeuw hier en daar en door het parkje bij ons achter lag er een dikke hobbelige ijslaag waar ik met veel kracht zetten met 10km/u doorheen kon ploegen.  Ook was het op sommige plaatsen oppassen omdat er alleen een smal spoor begaanbaar was en alle wielen een andere kant op wilden gaan. 1 keer een zwieper met de staart gemaakt maar gelukkig zonder gevolgen. Ook nog even op 2 wielen gereden omdat ik een enorm gat in de weg wilde ontwijken en iets te enthousiast naar links stuurde.  

Ik zweette me een ongeluk toen ik weer thuis was, stukken zwaarder dan op de bukfiets, jammer om te moeten zeggen..  De perfect moiree banden hebben overigens eigenlijk best prima grip, zelfs al rij je op ijs, de achterband heeft dan ook slechts sporadisch doorgeslipt. Niet slecht voor een semi-slick.

Op de terugweg werd ik nog op de foto gezet door iemand die de hond aan het uitlaten was. Benieuwd of ik die nog ergens ga terugzien.


7 opmerkingen:

 1. Ik zag wat er gebeurd is met de demperveren van Erwin en laat de Quest zowiezo op stal met al dat vretende strooizout ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mark,
  Mijn route is gelukkig wel goed schoongemaakt (Ridderkerk-Kralingse Zoom langs de A16) maar de stukjes die niet zijn schoongemaakt worden inderdaad steeds lastiger door het bevriezen van de sneeuw. Verder rijd het prima. Woensdag bij het afdalen van de van Brienenoordbrug nog wel even een spannend moment als een tiental meters lang het achterwiel besluit om het spoor van het rechtervoorwiel te volgen (rare ervaring, rechtuit driften) maar gelukkig dit goed kunnen herstellen en veilig beneden gekomen.
  groeten André
  (Mango 46)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja soms is het afzien maar zo is het leven, ik denk maar zo;een beetje buffelen is goed voor de conditie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb vandaag hier en daar de openbare weg genomen ipv fietspad. Op sommige stukken bleek echter juist het fietspad beter schoongemaakt dan de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van Zaandam naar Amsterdam noord ook weinig problemen , in de wijkjes alleen wat harde sneeuw , geen probleem met de mango op marathons.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook heel wat harder moeten werken om op mijn werk te geraken .
  belangerijk detail bij de waw , de onderste bevestiging van mijn staartdeel was met velcro . heb die onderweg toch maar even vastgemaakt met vijzen ,
  de ganse achterkant volscheppen met sneeuw doet uw gemiddelde snelheid ook geen goed .
  ook kwa confort is er een groot verschil . ik heb de indruk dat de ingebouwde demping van de waw net iets minder is bij vriestemperaturen . en het duurde wel even voor de veerpoten loskwamen

  BeantwoordenVerwijderen