woensdag 30 januari 2013

Wat een storm

harde windstoten, diepe plassen en hééél veel regen. Zo zag mijn rit er vanochtend uit. Met recht beestenweer te noemen.  De racekap bood vandaag deels uitkomst want helemaal droog ben ik niet gebleven. Dat kwam vooral door de combinatie harde wind en vizier stukje open omdat ik anders niks zag.  Heel erg nat ben ik echter niet geworden, gezicht en bovenste stukje van mijn borst was nat geworden door binnenwaaiend water.

Door de harde wind werd de fiets af en toe even wat opzij geblazen maar niets ernstigs, wel merkte ik voor het eerst, en dat had ik zonder racekap echt nog nooit gevoeld, dat de fiets af en toe, met wind schuin achter, een forse zet naar voren kreeg. Alsof iemand je een fikse duw gaf. Is dat het zeileffect waar ik wel eens over lees?

En dan waren er de plassen, 1 plas was zo diep dat de grondspeling van de mango bijna te weinig was. Het stond echt tot vlak onder de voeten gaten. Rustig erdoorheen was het devies.

En dan nog 1 ding wat me opviel. Vanochtend toen ik de straat uitreed en naar links stuurde hoorde ik een klein beetje geratel. Wat dat nou was weet ik niet maar ik hoorde het gisteren ook. Toen heb ik nog gekeken of er geen remkabels ofzo tegen het wiel aankwamen maar niks te zien. Het is ook maar 1 maal per rit dus wat dat nou is. Van het weekend maar eens even goed de boel bij daglicht bekijken.


3 opmerkingen:

 1. ja idd dikke woeiiii de quest heeft hier een ATV dagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je bij harde wind zonder trappen snelheid blijft houden of zelfs iets versnelt, dan is het zeileffect de oorzaak.
  De racekap speelt hierbij een belangrijke rond. Normaal werkt je hoofd als een spoiler die de goede aerodynamische eigenschappen van de fiets om zeep helpt. De racekap houdt de luchtstroom beter intact.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonder racekap, zonder deksel, maar met het mini-vizier heb ik ook alleen een nat gezicht en net onder mijn hals wordt het dan iets vochtig. Bij de Mango had ik vroeger geen mini-vizier, maar ik heb het gevoel dat ik daar sowieso veel natter in werd dan in de XS. Ik zit nu natuurlijk ook veel lager in de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen