donderdag 7 februari 2013

Geklepper

Brr wat ben ik toch allergisch voor rammeltjes en in dit geval geklepper. Blijkt het te komen van mijn fietsbrilhouder die ik een tijdje geleden ingebouwd heb. Binnenkort maar eens wat op verzinnen met bv een haakje of simpelweg een stukje schuim ertussen.

Ook moet ik nog een keer moed verzamelen om de knipperlicht installatie in de fiets aan te pakken. De onderdelen zijn allemaal aanwezig en werken ook maar het moet allemaal nog wel netjes in de fiets in gebouwd worden en dat is best nog wel even een klus.

Enfin, verder rijdt de mango probleemloos momenteel, aantal lekke banden staat ook nog altijd op een zielige 2 waarbij de banden in beide gevallen er niet zoveel aan konden doen, 1 was veroorzaakt door de fiets tijdens het rijden op zijn kant te leggen en 1 door mijn eigen lompigheid met het verwisselen van een band.  

De Jagwire remkabels doen hun werk ook nog altijd fantastisch en heb tegen het continu lostrillen van de stelschroeven met scheefremmen tot gevolg heb ik een goed werkende lowtech oplossing geimplementeerd: Isolatietape over de stelschroefjes :)

Vraag me wel af hoelang de tandwielen en ketting normaliter mee moeten gaan. Ik heb er zelf 5100km en een beetje mee gereden maar weet niet precies hoelang de boel al in de fiets aanwezig was toen ik de fiets kocht. Ik maak ongeveer om de 1000km de ketting helemaal schoon en voorzie hem van een nieuw laagje olie. Hierdoor ga ik  er vanuit dat de boel ongeveer 10.000km mee moet gaan als ik zie dat zelfs op de open ligfiets en hybride fiets de 5.000km met een ketting en tandwielen makkelijk gehaald wordt terwijl de boel daar onbeschermd van de elementen aan het werk is.Woon-werk rit vanochtend voelde niet zo snel, ben doodmoe door paar nachten slecht geslapen te hebben en af en toe een beetje misselijk maargoed, van fietsen knap je altijd wel weer op.


1 opmerking:

  1. mijn ketting en tanden hebben 25.000 km
    ze voelen nog niet versleten maar zou het keer moeten bekijken en nameten.
    Er gaat ook iedere 1000km olie op de ketting

    BeantwoordenVerwijderen