woensdag 20 februari 2013

Had ik nou toch maar lijm gebruikt

Bij de LED strips die ik nu als voorknipperlichten gebruik zat 2 zelfklevende strips meeleverd om de boel mee vast te zetten. Nu heb ik al nooit zoveel vertrouwen in plakband en zelfklevende strips maargoed, het zat er bij dus er zal over nagedacht zijn toch?  Helaas. Eergisteren werd al duidelijk dat 1 kant in het midden telkens loskwam maar de regenbui van gisteren was duidelijk teveel en het lampje hing er vandaag dan ook bij te bungelen. Even tijdelijk met plakband vastgezet en vanavond de dubbelzijdige plakstrip verwijderd en in plaats daarvan constructielijm. De andere kant zat nog wel goed vast maar ik zag dat ook daar de regen van gisteren (!) nog in de plakstrip gezogen zat dus die heb ik ook maar losgepeuterd en voorzien van lijm.

De patient zit nog even onder de pleisters maar morgen mogen ze er weer af:


Hopelijk zit het dan goed vast. Net nog even de restjes lijm verwijderd dat langs de boven en onderkant begon te komen (de lijm zet een beetje uit bij het uitharden) en nu maar hopen dat het droogt bij deze koude temperaturen.

7 opmerkingen:

 1. Mark,
  Waarom constructielijm? Een paar speldenknopjes secondenlijm doet het gegarandeerd ook zonder smeerboel.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen secondelijm in huis en ik heb de ervaring dat met de lijm (bison constructielijm) die ik nu gebruik vast ook echt muurvast is. De lampjes zijn ook een beetje gebogen en ze willen erg graag terug naar hun iets verder gebogen vorm dus het moet wel goed vast zitten. De redelijks sterke plakstrips hebben het ook niet gehouden.
  Secondelijm was wel weer makkelijker geweest in gebruik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind secondenlijm vieze troep. Vaak zie ik een witte aanslag rondom het geplakte; aanslag als gevolg van de dampen.
  Secondenlijm vind ik eigenlijk alleen geschikt voor kleine objecten en dan ook alleen als het perfect aansluit. Zodra dat niet het geval is, neem ik liever een meer vullende lijm. 2-componentenlijm is dan meestal mijn grote vriend (in geval van harde materialen) maar in jouw geval zou ik me waarschijnlijk ook beter vermaakt hebben met constructielijm omdat dat wat dikker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wim bedoeld dat er morgen gaten in je Mango zitten waar je die lijm hebt gesmeerd !

  Geintje hoor, haha. Ik heb ook altijd problemen met kleefspul, vooral loslatende klittenband door vochtinwerking enz.

  Dat secondenlijm schijnt ook heel goed te werken bij repareren van gaatjes in je band door ingedrongen voorwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat 'trucje' met secondenlijm om gaatjes in je buitenband te repareren? Been there, done that. Volgens mij kan die regelrecht in het lijstje 'internethoaxes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ? :-\

  En waarom dan Quemo ? Ik heb dat tot nu toe altijd nog gedaan, gaten van ingedrongen voorwerpen gewoon laten zitten waar allemaal rommel ingereden wordt lijkt me niet bevorderlijk voor de lekbestendigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eh, nog even over Mark's verlijming, ik zou het dan weer doen met Bison-Tix of polymerenkit (maar dat kost meer tijd) :).

  BeantwoordenVerwijderen