zaterdag 23 februari 2013

Mooie luchten en een hond..

Gisteren met een kleine omweg via de Woudweg buitenlangs Schiedam en Vlaardingen naar huis gefietst, daarbij kom je over de nieuwe route van de A4 waar ze een tijdelijke brug overheen hebben gelegd. Een mooie test voor je achterdemper want die stuitert er daar lustig op los :) maar het geeft ook een mooi plaatje als de zon ondergaat en achter de wolken schuilgaat. Sorry voor de slechte kwaliteit , het blijft een foto van een goedkope telefoon.Toen ik bijna thuis was liep er weer eens een hond los die klaarblijkelijk niet los moet lopen aangezien hij in eerste instantie schrok toen ik er aan kwam maar daarna achter me aan begon te rennen al blaffend. Nu vind ik dat in de velomobiel niet zo erg zolang ze niet tegen me aan rennen
Op de open ligfiets ben ik echt niet gecharmeerd van honden die achter me aan rennen. Je bent toch een beetje machteloos op dat moment.  Misschien maar een airzound aanschaffen? Geen idee hoe goed honden daarop reageren. Heb geen zin om vanwege loslopende honden de open ligger straks te laten staan in de zomer of om een andere route te pakken.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb een vaste 'fikkie' (een klein beestje) die telkens als ie me ziet me woest blaffend achtervolgt. Soms hou ik gewoon even de benen stil zodat ie me beter kan bijhouden ;-). Just for fun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar *schaam* soms lok ik zo'n beest expres een heel eind mee in de hoop dat het baasje de volgende keer dat beest aangelijnd houdt.

   Verwijderen
  2. hoi mark
   ik heb zo'n alarm pieper voor op de fiets
   de meeste honden moeten daar niks van hebben
   (en de meerkoeten gaan ook van de weg af)

   Verwijderen
  3. http://www.elektro-rama.nl/contents/nl/d157_Sirene.html

   SVPS1, Mini piezo sirene

   niet te dicht bij je oren, geeft een rotherrie maar is wel effectief
   (ook handig bij dove scholieren)

   Verwijderen