vrijdag 29 maart 2013

Paaltje gemist

Aangezien ik deze week wat aan het experimenteren met andere fietsroutes kom ik wel eens op plaatsen waar ik niet elke dag rij. Zo ook gisteren waar ik uitkwam op de Holyweg in Vlaardingen. Nu is dit geen onbekend terrein maar ik vond het wel vreemd dat er auto's over het fietspad reden!

De reden waarom bleek al snel want een automobilist heeft óf het paaltje over het hoofd gezien van de 'anti-sluip-route-verkeerslichten' of wilde nog snel doorrijden maar helaas.
De boete voor het door rood rijden is in dit geval het compleet slopen van je auto.
Buiten proportioneel mijns insziens.

Dat er doseerlichten staan ter ontmoediging van dit soort sluiproutes begrijp ik. De wegen zijn er héél er smal (een auto en een fietser kunnen elkaar al niet passeren) en sluiprouterijders rijden over het algemeen ook een stuk harder dan bestemmingsverkeer. 

Maar om mensen nou af te straffen met de vernieling van je voertuig als je door rood rijdt...

4 opmerkingen:

 1. Ik neem aan dat men dat doet als geen ander middel effectief blijkt.

  Politie ontrole heeft geen zin, men kan daar niet alle dagen staan boetes uitdelen. Automatische controle systemen zullen worden vernield. Fysiek afsluiten kan vaak niet vanwege bestemmingsverkeer of bereikbaarheid noodhulpdiensten....dan rest....dit.

  Ik vind wel dat borden en eerst nog een fel oplichtend waarschuwingsbord moet aankondigen dat dit komt. Maar wie niet wil luisteren moet vaak voelen.....ik kan het toch eens zijn met de maatregel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en het is vast niet bedoeld als straf om door rood te rijden....maar omdat die auto ( tijdelijk ) die weg niet mag gebruiken.

   Verwijderen
  2. Dat klopt inderdaad wat je zegt maar toch is het uiteindelijk een soort straf voor door rood rijden. Denk dat je nog wel een leuke zaak hebt voor de rechter.

   Verwijderen
 2. Ik ben het fundamenteel oneens met het ongecontroleerd beschadigen van andermans eigendommen. Als dat gebeurt door autoriteiten dan vind ik dat al snel machtsmisbruik. Bovendien, oma in haar fiatje loopt heel wat meer schade op dan proleet in PCHooft traktor. Waarom niet een flitspaal neerzetten? En regelmatig oom agent erbij? Tot slot: het doet mij vermoeden dat de hele verkeerssituatie wat ondoordacht is.

  BeantwoordenVerwijderen