zaterdag 2 maart 2013

Slangklemmen

Naar aanleiding van mijn vorige berichten heb ik een aantal tips geprobeerd, eentje kwam van twilwel op youtube en van gelemango46 en dat betrof het aanpassen van de positie van het frame t.o.v. de carrosserie.

Dit heb ik gisteren gedaan en de boel ongeveer 1cm verschoven, slangklemmen weer vastgezet en eens gekeken, het wiel lijkt nu weer helemaal recht te staan en ook de kantelneiging lijkt minder (al blijft het rechts iets meer als links). Ook heb ik naar aanleiding van tips van o.a. rastamango de achterdemper loodrecht op de achterbrug gezet.

Een korte proefrit leek  te bevestigen dat deze oplossingen nuttig waren en de fiets lijkt nu stabieler naar links te sturen dan voorheen.  Naar rechts sturen voelt nog hetzelfde. 
Zo zie je maar dat een kleine afwijking grote gevolgen kan hebben, zeker op een trike. Wellicht tijd voor vier wielen?  Ik vind het ontwerp van de quattro bv ook nog altijd erg interessant, al zal dat misschien ten koste gaan van de stroomlijn omdat je niet meer de druppelvorm kan volgen. Aan de andere kant maak je dat misschien weer goed door een hogere bochtensnelheid ;)

Misschien behoeft eea nog wat finetuning maar daar had ik gisteravond in het donker geen zin meer in :)  Dit lijkt in elk geval wel de oplossing.

Bedankt allemaal voor het meedenken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten