vrijdag 26 april 2013

Moet ik hier nou trots op zijn?Dit betreft het traject: "Over de A4 en sportlaan" , een segment van mijn rit die ik gisteren had uitgeknipt, blijkbaar rijden daar meer strava rijders.

Slechts 1 km/u sneller dan de nummer 2 die het segment ongetwijfeld niet in een velomobiel heeft afgelegd dus moet ik hier nou blij mee zijn of me diep schamen :)

Ik vrees het laatste ...

;)

Wel grappig om te zien dat mijn rit vandaag 6 seconden langer duurde dan gisteren, eens zien hoe constant mijn snelheid blijft.

Wat ik wel mis in Strava is het type fiets , er zitten een paar lui tussen die echt ongeloofelijk snel zijn (gemiddeld 44,5km/u over het hazepad bv) , zouden die in een velomobiel of open ligfiets rijden of zijn het echt gewoon beresterke fietsers op racefietsjes?
9 opmerkingen:

 1. Dat hangt ervan af of je voor jezelf of voor anderen fietst. In het laatste geval gaat het om het verbeteren van je eigen "personal best". In het andere geval wordt het appels met peren vergelijken tenzij er meerdere Mango-rijders op het traject rijden. Edoch, het lijkt mij voor bukfietsers knap frustererend dat hun zorgvuldig opgebouwde records nu bij bosje sneuvelen door toedoen van de Velomobielclub ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met Kreuzotter kun je zien dat het waarschijnlijker ergens rond de ~150 watt moet zijn geweest....wat je ergens in het midden van de lijst zou plaatsen ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat neemt niet weg dat je WEL de snelste was.....en aan het eind van het liedje, is dat toch wat telt ;-)))))

   Verwijderen
  2. Toch heb ik nog altijd niet het idee dat met snelheden tot ongeveer 30km/u dat er veel verschil in vermogen leveren zit tussen mijn mango, open ligger en zels hybride fiets, pas boven de 30km/u ga ik echt het verschil duidelijk merken. 50,5km/u op de vlakke weg is tot nu toe mijn top geweest in de mango maar dat is óók de top van mijn open ligfiets en óók de top van mijn hybride fiets (al kostte dat wel erg veel moeite.. ) Je moet toch trappen om vooruit te komen.

   Ik zal (als het droog is) eens de open ligger van stal halen. Momenteel niet opgetuigd als racer met een brede slof voor en lage druk in de achterband maar we zullen eens zien :)


   Verwijderen
 3. top prestaties leveren kan alleen als je in jezelf geloofd, maakt niet uit in/op welke fiets je rijdt. Als je dan in staat bent om op een hybride boven de 50 te fietsen, dan heb je zeker iets om trots op te zijn.
  Mijn petje gaat in ieder geval af !!

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het type fiets kun je volgens mij zien als je diegene hebt toegevoegd om te volgen (vooropgesteld dat hij/zij de juiste fiets heeft ingevuld ;-)
  En waarom zou je niet trots zijn op de 1e plaats? Volledig uit eigen kracht in een HPV ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan maar 25kg invullen als maximum gewicht. Enfin, mijn mango is gedwowngrade naar 'road bike' en afgevallen naar 25kg maar hij staat erin. LOL

   Verwijderen
  2. da's gek, ik kan gewoon 35 kg invullen (via de website op internet dan, weet niet hoe het met de app zelf zit op een smartphone). En anders voeg je de ontbrekende kilo's toch bij je eigen lichaamsgewicht. Het gaat tenslotte om het totaalgewicht.

   Verwijderen
 5. Opvallend dat er 3 mensen tussen zitten die op 22 jul 2012 daar gereden hebben. Misschien toch een peloton wielrenners geweest. En wat kan jou het schelen, in de praktijk wordt je zelden/nooit ingehaald door fietsers.
  Verder: 30km/h haal ik fluitend in mijn Mango, maar op mijn bukfiets moet ik daar toch redelijk mijn best voor doen. Wel voel ik bij lage snelheden (onder 20-25km/h) dat een gewone fiets een lagere rolweerstand heeft. De lol zit voor mij toch rond 40km/h en meer: dan wordt het echt een uitdaging, ook in mijn Mango.

  BeantwoordenVerwijderen