dinsdag 30 april 2013

Racekap geluidsisolatie en nek kussentje

Wat doe je als je op dinsdag niet naar het werk fietst? Juist, aan je fiets klussen.

Vandaag heb ik een poging ondernomen om de racekap van geluidsisolatie te voorzien en dat is deels gelukt. Ik heb hiervoor geluidswerende noppenschuim genomen. verwerkt makkelijk, weegt drie keer niks en je hoeft het niet vast te lijmen, het klemt al goed vast en dubbelzijdig tape doet de rest. Alleen het heeft 1 nadeel:

Blijkbaar was de racekap zo goed pas gemaakt  dat het met de 1,5 cm noppenschuim niet meer goed paste en ik dus met mijn haar constant in de nopjes zat. en nee daarmee was ik niet in mijn nopjes ;)

uiteindelijk alle nopjes eraf geknipt (over monnikenwerk gesproken) en daarmee is het probleem voor 90% verholpen al merk je wel dat het wat krapper is geworden binnenin.  Qua geluid is het verschil wel heel duidelijk, het is gewoon domweg een heel stuk stiller geworden. Veel minder galmend geluid. Of het een blijver is weet ik nog niet, morgen eerst maar eens zien of het verlaagde plafond niet te storend is maar voor het geluidsdempende effect is het een succes. Wellicht dat met nog iets dunner materiaal beter resultaat te behalen is. Dan zou ik denken aan heel dun schuim of bv een laagje vilt.

Dan heb ik vandaag ook nog me een paar keer geprikt toen ik met naald en draad in de weer was:

Ja het zit een beetje scheef, sue me


Ik heb een velcro stripje op een kampeerkussentje genaaid zodat die vastgeklittenband kan worden aan het klittenband wat onder het zwarte schuimrubber zit. dat wordt normaliter gebruikt voor het kleine afdekkapje maar krijgt nu dus ook een rol als kussenophouder.

3 opmerkingen: