dinsdag 23 april 2013

Racekap voorzien van klittenband-band: Resultaat

In navolging van twilwel en Quezzzt heb ik ook mijn racekap voorzien van klittenband (De zachte kant uiteraard) rondom de rand.
Quezzzt melde in zijn blog dat hij de racekap aanmerkelijk stiller vond dan voorheen al had hij naast de klittenband strip ook nog de rubber strips van Wim Schermer geplaatst.

Mijn ervaring met alleen het klittenband? Wel iets stiller, ik schat zo'n 25% stiller dan voorheen maar nog zeker niet muisstil.  Ik ga binnenkort in plaats van de rubber strips eens kijken wat bv vilt doet in het 'dak' van de kap. , ik zal dit niet permanent vastzetten maar meer bij wijze van experiment eens kijken wat dat voor verschil geeft.   Andere suggesties naast vilt voor isolatie zijn welkom.
5 opmerkingen:

 1. Hmmm....misschien is wat onduidelijk dat het over 2 verschillende dingen gaat.

  Ik bedoelde met 'stiller' echt hoofdzakelijk geluid die de kap zelf veroorzaakt, namelijk geklapper, getril en gerammel op slecht wegdek en gekraak van getrek aan de klittenbanden omdat de kap niet goed aansloot op de vm.

  Stiller als in dat geluid uit de vm door de kap wordt teruggekaatst die anders door het gat naar buiten ontsnapte en het dus voor het gehoor lawaaiiger maakt, dat ga ik niet beweren. Het grootste oppervlak van de kap in natuurlijk ook niets aan veranderd dus kan dat helemaal niet.

  Daarom zei ik bij reacties dat ik zeer benieuwd was als er iets zou zijn dat dit kan veranderen. Wat nog steeds zo is ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hielp bij mij al toen ik de afstandsrubbertjes wat korter had gemaakt, toen sloot de kap ook al beter aan maar met de klittenbandjes is het nog wel wat stiller geworden. Ik heb de afstandsrubbertjes overigens laten zitten en een klein beetje ingekort. Ben anders bang dat de klitteband aansluitingen op de racekap gaan schuren langs de instaprand.
   Ik ga vanavond in elk geval even kijken of ik wat isolatiemateriaal kan vinden om de boel nog wat stiller te krijgen.


   Verwijderen
 2. Ik zeg: Polymax kit in plaats van klittenband. Houdt ook nog eens water tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zeg: een mini-schermpje in plaats van zo'n racekap :)

  Maar goed: zoveel hoofden, zoveel zinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik rij ook het liefst zonder maar bij regen vind ik het ideaal.

   Verwijderen