vrijdag 19 april 2013

"Stond jij in de kampioen?"

Dat vroeg net een vrouw aan me toen ik voor het verkeerslicht stond. In zei dat ik dat niet was maar dat het wel een vergelijkbare fiets was. 
"Want daarin vroegen ze om wat begrip omdat ze altijd langs zoeven" ging ze verder. "Maar ik vind ze juist altijd goed zichtbaar"  Nou kijk eens aan!   Leuk om te horen altijd. het stoplicht springt op groen en nu pas viel me op dat ze op een electrische fiets reed. Tja, ondanks het leuke gesprek komt dan toch spontaan EFIS in me op (Electrische fiets inhaal syndroom)   :)
6 opmerkingen:

 1. Ik heb een hele lange behandeling gehad, en weet je wat ik heb helemaal geen last meer van wat voor syndroom dan ook.
  Wat fiets ik toch heerlijk sinds die genezing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. men verwacht 'ons'' niet mark, daarom zijn we 'slechts zichtbaar '

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 100% mee eens, al hoor ik toch van heel veel mensen dat ik toch best goed zichtbaar ben en ik merk het zelf ook tijdens het fietsen dat ik écht wel gezien wordt bij kruisingen , rotondes etc.

   Verwijderen
 3. Gisteren kwamen ze gedrieen fietspadbreed recht op me af fietsen. Ik moet ze altijd letterlijk de berm in toeteren. Wederom niets met zichtbaarheid te maken, maar alles met bijv gezellig kwekken. Toch ben ik niet helemaal tevreden met mijn zichtbaarheid overdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft wellicht ook met de kleur te maken, geel was niet direct mijn eigen keus (2e hands gekocht) maar is wel onder alle weersomstandigheden erg goed zichtbaar en daarnaast is geel en amber een kleur die door het menselijk oog als goed contrasterend verwerkt wordt. Niet voor niets reden de fransen vroeger met gele verlichting.

   Verwijderen