dinsdag 9 april 2013

Weer zachte band vanochtend

Wil ik vanochtend weggaan zie ik dat de band die gisteren lek reed weer zacht was. Nu kan het zijn dat de reserveband niet helemaal goed (meer) is maar ik kon helaas geen andere meer vinden in de goede breedtemaat. Gelukkig had ik gisteren de band die lek gegaan was weer geplakt dus die heb ik er maar in gedaan. Wel de buitenband nogmaals er af gehad en gekeken of ik nog ergens scherpe dingen voelde zitten maar niks te vinden uiteraard.

Hopelijk blijft het nu heel en anders moet er maar een andere buitenband omheen.  De PM bandjes zitten er intussen ook al weer 3500 km onder maar zien er verder nog wel goed uit.
Geloof dat ze alleen niet meer te krijgen zijn dus dat wordt zoeken naar wat anders.


6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt makkelijk wat over het hoofd hebben gezien/gevoeld in de binnenzijde van de buitenband....het zijn natuurlijk niet altijd goed zichtbare/voelbare scherpe delen, en een miniscuul klein scherp puntje is al genoeg weer uit het rubber van de buba te komen en de dunne biba onder druk lek te maken.

  Maar kijk ook naar je velg/velglint of dat nog goed ligt en onbeschadigd is. Soms snijden die de biba kapot. Of zand/rommel in je band van het verwisselen...dat heb je al snel.

  En als je helemaal niets kunt vinden kan het ventiel gewoon kapot zijn. Ik heb in 7 maanden Strada er al meerdere spiksplinternieuwe biba's van gehad. Biba's zijn niet heel duur dus ik heb er nooit een punt van gemaakt. Je schijnt ze te kunnen verwerken tot bandenplakkertjes heb ik gelezen.

  Als goed alternatief ( iets beter zelfs in alle opzichten ) is de Marathon Greenguard. Dat raadde Ymte mij aan een paar maanden terug. Ik denk dat hij gelijk heeft, maar reed ze altijd op maximum druk en dan is het wat oncomfortabel. Andere rijders hebben er Blogs aan gewijd dat op iets minder druk dat erg goede en nog steeds vlotte banden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een goede controle is idd erg belangrijk
  ik heb wel; eens op een regen-donderdag 6 x lek gehad en door alle ribers en binnenbanden heen geraakt,,, oorzaak... een heeeel klein scherp stukkie gelukig dat laatste tbbertje was een thuis komertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kijk even of je het ventiel kan demonteren.
  sommige modellen hebben een ventiel (presta/frans) die uit elkaar kan
  handig als je je band bijvoorbeeld wil vullen met anti-lekvloeistof
  een ramp als het onbedoeld los zit....de band is lek zonder lek te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed geraden! Ik heb toevallig net de binnenband in een bad met water gelegd en hij lekt inderdaad op het ventiel (frans ventiel). Een stukje vaster gedraaid met een tangetje en hij lekt niet meer. Verder was de band prima (het was ook een nieuwe en ongebruikte biba)

   Die gaat nu in elk geval weer als reserve mee, de band die ik gister geplakt heb blijft ook op druk tot nu toe.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen