woensdag 1 mei 2013

Gemeente Schiedam in de bocht

De gemeente Schiedam is met stip de meest fietsonvriendelijke gemeente die ik ken en keer op keer proberen ze dat op de een of andere manier weer te bewijzen. Vandaag was ik met de open ligger en dat was maar goed ook want van dit soort obstakels wordt je niet vrolijk als je met de velomobiel bent, of met de scooter, of met de scootmobiel, of met de bakfiets, of met rolschaatsen, of met .... enfin, vul maar in.  Geen afsluitbord, geen omleidingsroute, niet eens een rijplaat of plankje. De fietser kan gewoon weer eens ouderwets doodvallen. Net als altijd in Schiedam.


Komende vanaf de Margriethal kom je dit ineens tegen, hoe moet je verder? Over de stoep? Hoop dan maar  maar dat je voertuig dat opstapje kan maken want een rijplankje was teveel gevraagd. Een bord ook... :Gezien vanaf de andere kant, komend vanaf het Ziekenhuis en richting de Magriethal. Nu kan je er via het gras nog wel komen maar als het regent is dat 1 grote blubberzooi en kan dat dus niet.

 

Als het morgen nog zo is gaat er maar wéér eens een mail richting de gemeente. Zucht.

Ander nieuws:

- Mijn gemiddelde snelheid is over de 10km afstand slechts 1 km/u langzamer op de open ligfiets t.o.v. de mango
- Mijn maximale snelheid was vandaag 40,2km/u
- Ik heb vandaag het koopcontract getekend voor een huis in Spijkenisse wat betekent dat mijn woon-werk afstand gaat verdubbelen. Jeej!  ( of is dat gek ;)  )
- De blog heeft een nieuwe kop

10 opmerkingen:

 1. ga je door de benelux tunnel?, over de maasbruggen lijkt me dan een aardige omweg en de maastunnel lijkt me een onding voor een velomobiel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beneluxtunnel inderdaad, heel veel keuze is er niet, ik kan met de pont, door de beneluxtunnel óf dwars door het centrum van R'dam en door de maastunnel of de erasmsbrug. De pont en maastunnel vallen al af en dwars door R'dam met de velomobiel... nee bedankt ;) Ook behoorlijk omrijden trouwens.

   Verwijderen
 2. Goed om af en toe even van fiets te wisselen.
  Ik moet bekennen dat ik ook liever iets van Aalsmeer af blijf wonen vanwege 't fietstochtje(:
  Maar A'dam ligt dan ook (werkelijk) centraal tussen werk en familie voor mij.
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms heb je weinig keuze ja ;) Ik heb het huis er ook niet op uitgezocht maar het is wel 'mooi meegenomen' dat ik wat meer km's kan fietsen. Mijn vriendin is er wat minder blij mee maarja

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe huis !

  Jij hebt vast goed geluisterd naar onze Premier, geld moet rollen in deze tijd van recessie om de economie te herstellen ;-)))

  Ik zou het niet fraai vinden die situatie maar gewoon het stoepje oprijden met mijn Quest, die is niet heel hoog en daar kun je wel voorzichtig tegenaan rijden zonder bodem of wielschade lijkt mij. Ik begin me pas druk te maken als ik er echt niet langs kan en ze DAN niet aan fietsers hebben gedacht. Of pogen je leven te nemen zoals die stangen op hoofd hoogte zoals op een andere Blog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik rij liever niet teveel stoepjes op en af met de mango. Niet alleen het gevaar dat de bodem weer wat krassen erbij krijgt (er ziten er al zoveel) maar ook krijgen de kogelkoppen elke keer zo'n klap.
   Het kán wel denk ik inderdaad.

   Verwijderen
 4. Dan doet Zwolle het toch beter. Ook niet altijd perfect maar het kan ook anders.

  Laatste keer toen groot onderhoud aan een fietstunneltje werd gepleegd, moesten fietsers ook over de stoep door het tunneltje. Aan beide kanten van het tunneltje had men wat asfalt tegen de stoeprand gekwakt zodat fietsers erop en eraf konden rijden.
  Wel een wezenlijk verschil is dat dat echt een fietspad (met stoep) was en dus geen combinatie van auto's/fietsers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook uitsluitend een fietspad. Maar ze hadden met wat kleine aanpassingen zoals inderdaad even een opstapje al een stuk meer goodwill gekweekt, nu is het echt zo van zoek het maar uit.

   Verwijderen
 5. He wat gaaf. Ik heb nog nooit eerder een andere velomobiel gezien in Spijkenisse. Misschien zie ik je wel een keer rijden.
  Ik rijd zelf met een blauwe Versatile.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als alles meezit kom ik vanaf eind juli de wegen onveilig maken in Spijkenisse :)

   Verwijderen