dinsdag 7 mei 2013

Sta ik alsnog in de file!

Denk je met de fiets filevrij te zijn  ... Helaas. Onze beleidsmakers vinden dat je met de auto niet langs bepaalde sluiproutes moet rijden dus plaatsen ze paaltjes neer waar om de minuut 1 auto door mag om het verkeer dusdanig te hinderen dat ze een andere route kiezen.  Hartstikke leuk maar niet alleen gaat het wel eens mis, er zijn ook wel eens een heleboel mensen die met mooi weer gewoon daar willen zijn, zoals dus vandaag. De rij auto's stond vanaf het paaltje tot bijna aan de woudweg:


bijna een halve kilometer auto's stond er te wachten. Als fietser kan je ook niets anders doen dan wachten want een rij van 40+ auto's voorbij rijden is nou niet direct veilig te noemen. Pas waar het grijze streepje van de 'vroonweerseweg'  begint kan je er als fietser langs. Alsnog een auto of 15 tot 20 die je moet passeren.  Ik stond dus in de warmte te wachten:


Uiteindelijk ben ik er toch maar langs gereden want het schoot écht niet op.


2 opmerkingen:

  1. dit zijn dus allemaal recreanten? en geen sluipverkeer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal staat er ook wel sluipverkeer maar dat beperkt zich meestal tot een auto of 5 en aangezien dit langs / door een natuurgebied loopt denk ik dat de meeste recreanten zijn geweest.

      Verwijderen