dinsdag 25 juni 2013

Stroeve kettingloop

Sinds het vervangen van de loopwieltjes van de achterderailleur heeft de fiets soms bij wat vochtiger af en toe een wat stroef lopende ketting. Je voelt niet echt weerstand maar je voelt wel dat het een beetje grommend loopt. Ik vermoed dat de kettingrollen toch vervangen moeten worden en ik zal ook de achterderailleur nog eens nakijken, hij schakelt verder wel perfect.

Komt wel heel slecht uit, krijg vrijdag de sleutel van onze nieuwe huis , ben morgenavond weg en dit weekend komt het er dus ook niet van. Vanavond maar eens kijken.

Edit:

Ik heb de achterderailleur wat bijgesteld en tevens zag ik dat de tussenas net niet helemaal recht in de houder zat, deze heb ik nu recht erin gekregen en het probleem van het eraf lopen van de ketting bij het naar achteren rijden is hiermee tot nu toe verleden tijd zo lijkt het. Het rrr rrr gevoel bij het rijden blijft nog wel enigszins aanwezig , ik vermoed dat de kettingrollen intussen wel aan vervanging toe zijn dus ik heb al even een mail richting velomobiel gestuurd wat een stel nieuwe gaan kosten.


1 opmerking:

  1. Hoi Mark,
    Iets soortgelijks heb ik net bij de Limit bij de hand gehad. Bleek een vastzittend lagertje in een wieltje vd kettingspanner. Eruit gedrukt en vervangen door 2 goede lagertjes.
    Mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen