dinsdag 18 juni 2013

Tja waar wordt je nou natter van

Waar wordt je nou natter van, van die voorspelde regen gisteren die maar niet kwam of van het meenemen van de racekap terwijl het buiten tegen de 30 graden is.
Zolang je beweegt gaat het wel maar 100% verkeerslichtloos rijden gaat helaas niet dus sta je alsnog wel eens stil en dan merk je dat zo'n kap echt een enorme broeikas is!
Toen ik gisteren thuis kwam kon ik dan ook mijn tshirt uitwringen van het zweet en vroeg ik me af waar ik nou natter van was geworden, een beetje regen of van het overmatig zweten!

Vandaag op de open ligger, stuk koeler :)


11 opmerkingen:

 1. Fiets je nog met een kap? Afzien!!! Ik heb juist m'n schermpje neergeklapt om maar zoveel mogelijk ventilatie te hebben. Maar goed in ben dan ook een notoire deksel- en kappenmijder....

  Tja een open ligger is dan natuurlijk nog cooler!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou alleen gisteren hoor omdat er regen voorspeld was, rij al een tijdje topless en heb sinds kort weer een minivizier maar dat is voornamelijk tegen de vliegjes!

   Verwijderen
 2. Tja, een deelbare kap is dan wel duurder, maar heeft als voordeel dat je hem mee hebt en kan pakken als het nodig is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kijk of hij in zijn geheel achterin je fiets past, bij mij lukt het (maar net)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De racekap? Dat hoef ik niet eens te proberen, dat past écht niet.

   Verwijderen
  2. http://andredronkersalleweder6.blogspot.nl/2013/06/plekje-gevonden-voor-de-toerkap.html
   ik heb nog net 1 cm ruimte over

   Verwijderen
  3. wat een ruimte in zo'n alleweder. Ik heb helaas het frame compleet doorlopen van voor naar achter, hier : http://mangovelomobiel.blogspot.nl/2011/12/electronica-aangepakt.html redelijk te zien. ER past aan beide kanten net een laptoptas en dan heb je het wel gehad maar een racekap? vergeet het maar :)

   Verwijderen
 4. Als het warm is en ik denk dat het kan gaan regenen neem ik gewoon de standaard schuimkap mee achter de stoelleuning waar ik er geen last van heb.

  Dan kan de velomobiel niet volregenen en is in principe al redelijke weersbescherming. Alleen je hoofd wordt nat...er is wel wat ergers bij warm weer dan dat ;-)))
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik sowieso altijd bij me, onder de 'motorkap'

   Verwijderen
 5. Deelbare racekap..... die is mij het geld niet waard. Ik heb de deelbare variant gekocht met de gedachte hem met dit weer in de fiets op te bergen. Realiteit?
  1) Ik rijd met kap of
  2) Ik rijd zonder kap maar leg gewoon de kap op de neus (zoals je ook wel veel bij WAW's ziet) en heb hem dus volledig ge monteerd bij me.

  Maar verkeerslichten zijn echt verschrikkelijk inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanochtend zonder kap, zonder vizier de weg op gegaan maar wel met de mango omdat er regen voorspeld was... uiteraard na een paar tellen regen op mijn kop maar de schuimkap ging er héél snel weer vanaf. Véél te warm. Dan maar een beetje nat regenen!

  @Quemo, dat idee had ik dus ook toen ik besloot uiteindelijk voor de niet-deelbare racekap te gaan. Volgens mij is het gewoon teveel werk om telkens op te bergen. Wellicht dat het flevodakje de meest ideale oplossing is voor dit soort weer.

  BeantwoordenVerwijderen