vrijdag 7 juni 2013

Warm en druk

Vanwege de warmte ben ik deze week zoveel mogelijk met de open ligger naar het werk gereden, heeft de mango ook eens rust.
Wat deze week wel opviel was de enorme drukte op de fietspaden maar óók de enorme drukte op de wegen. Je zou zeggen dat het een het ander opheft, drukker op het fietspad betekent minder drukte op de weg maar blijkbaar zijn er toch veel dagjesmensen op pad.

Ook kom je een hoop variatie tegen op de fietspaden. Van skeelers tot bakfietsers tot handbikes tot electrische fietsen. Grappig genoeg nauwelijks ligfietsers, die zie ik de rest van het jaar een stuk vaker.

Van de week zat ik ineens nog midden in een avondvierdaagse. Blijkbaar liep de route over het fietspad waar ik elke dag rij :) Toch wel apart dat er dan geroepen wordt :FIETSER, ohnee: LIGFIETSER. Waarna het woord LIGFIETS OPZIJ de hele sliert naar voren werd herhaald. Wat voel je je dan weer apart ineens. Ik ben toch verdorie gewoon een fietser!  :)

Vandaag was ik een 'beetje' laat en heb dus voor de snellere mango gekozen maar dat heb ik wel weer geweten, ik kon mijn tshirt uitwringen op het werk, toch een stuk warmer dan op de open ligger maarja.

Gisteren definitief akkoord gekregen van de hypotheekverstrekker voor ons nieuwe huis in Spijkenisse dus als alles meezit dan verhuizen we eind juli naar ons nieuwe stekkie en wordt mijn woon-werk afstand verdubbeld.  Spannend :)


3 opmerkingen:

 1. Ik ben deze week ook 2x met mijn 'nieuwe' M5 naar mijn werk gereden en ik was nauwelijks langzamer dan met de XS.

  Wegen oversteken gaat sneller. Knopjes van verkeerslichten zijn opeens weer makkelijk bereikbaar en met ruim 10kg minder wegfietsen voelt toch ook wel weer leuk.

  Alleen dat evenwicht bewaren, dat is dan weer iets minder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua tijd maakt het inderdaad niet heel veel uit nee maar scheelt toch 3-4 minuten op de rit en dat was vanochtend nét genoeg.
   Verder herkenbaar inderdaad over de knopjes van verkeerslichten en van de week ook wat makkelijker om de hordes fietsers in te halen.

   Verwijderen
 2. Een gewone ;-) ligfiets heb ik niet dus ik ben veroordeeld tot zweten in mijn gele bakje. Tja die drukte he, dan verlang je weer naar de winter als er vrijwel geen fietsers op mijn woonwerkroute rijden. Nou ja, dan toch maar liever wat zweten...

  BeantwoordenVerwijderen