woensdag 3 juli 2013

Als een rode lap...

Als een rode lap werkte het felgekleurde hesje van de wielrenner op me die ineens achter me opdook. Ik op hem als een gele lap. Het regent, het is klam ik heb de racekap op dus ik had het al warm van het meerijden tussen het autoverkeer en ik moet nog een dag werken maar toch kan je natuurlijk zo'n lance armstrong niet voor laten, dat is je eer als velonaut te na.

Nou vooruit dan maar, misschien is het zo'n wannabee. Ik draai het hazepad op en trap naar 30km/u, ah hij blijft mooi bij maar doet ook geen poging om er voorbij te komen.
Ik versnel naar 35km/u, de wielrenner volgt maar pech voor mij: Het doet hem zichtbaar niks om die snelheid te rijden.
Nog maar wat sneller, 40km/u zal toch wel voldoende zijn? Ik zie dat hij aanzet en blijft netjes bij me, nog altijd geen sporen van vermoeidheid op zijn gezicht.
Heb ik weer, een echte wielrenner dit keer. Vooruit, ik geef de fiets de sporen en tot 45km/u blijft de wielrenner bij maar langzaam aan begint hij terug te zakken dus ik doe er nog een schepje bovenop.
48km/u, meer krijg ik er met dit weer en deze klamme omstandigheid niet uitgeperst, de wielrenner geeft het op en ik zie hem langzaam aan steeds kleiner worden. Ik blijf de rest van het hazepad afrijden met deze snelheid en pas als ik de parkweg opdraai laat ik de snelheid zakken tot een heel traag aanvoelende 35km/u.

Als ik op mijn werk aankom zweet ik als een otter en ik neem me voor de volgende keer rustiger aan te doen (yeah right ... )

Kreeg gisteren de nieuwe kettingrollen binnen dus die gaan er deze week ook onder. Tevens ga ik binnenkort denk ik de linker veerpoot maar eens richting velomobiel sturen ivm de trommelrem, het happen is nog niet helemaal weg. Smeren van de hevel werkt maar na een week of 2 komt het weer terug, tijd voor een nieuwe dus.  Dan zou de fiets er weer even tegen moeten kunnen .


8 opmerkingen:

 1. Woehaa! 2x in korte tijd! Beide renners hadden mij te grazen genomen. Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo heb je ze maanden niet en zo 2 in 2 dagen haha.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook te grazen genomen. Welliswaar tegen de brug op vanuit stilstand en dat bij een oplopende snelheid van meer dan 35 km/h van mij. Maar hij vond het welletjes en knalde me ineens bruut voorbij :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel me eigenlijk nooit te grazen genomen, soms speel je met een racefietser, maar ik heb er veel respect voor als ze 45 plus rijden. Als velovaarder niet zo'n probleem, maar op de racefiets, alleen met een stevige wind in de rug. Mijn racefiets is overigens enkele jaren geleden naar de oud ijzer boer verhuisd.

   Verwijderen
  2. je voelt je niet te grazen genomen, maar je wordt het wel ;-) Uiteraard staan verstandige en ervaren heren verre boven dit soort aardse zaken, zij zien het aan en velovaren verder. Helaas is dat mij niet gegeven. Eeuwige schaamte zou mijn deel zijn.

   Verwijderen
 3. het was zeker klam ja, zag op de buienradar dat het meeste weg was toen ik weg ging, dus gelukkig kap thuis gelaten... 1x boerka om gedaan, veder lekker verfrissend gereden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je groeit denk ik een beetje mee met je mogelijkheden denk ik....

  Ik was zoals welbekend de langzaamste of een van de langzaamste Questen op de RDW baan, maar alle racefietsers die ik tegenkom rijden onbenullig achteruit in verhouding tot mijn snelheid.

  Als je dus race aspiraties hebt moet je racefietsers gaan beschouwen als hinderlijke objecten waarvoor je mogelijk moet inhouden of zelfs remmen...niet als tegenstanders....

  Op een gegeven moment als je een grootheid bent geworden, ga je zelfs Questen zien als hinderlijke objecten....kijk maar naar mijn CV2013 filmjes als Theo van Andel langs komt zetten....lol !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dan ga ik me een beetje schamen hier, voorbij gereden worden door je eigen vrouw op haar e-bike.........

  BeantwoordenVerwijderen