woensdag 24 juli 2013

Sauna

Vandaag was er veel regen voorspeld dus de mango uit de garage gereden en racekap mee. Omdat het niet bepaald koud is besloot ik mijn normale kleding mee te nemen en in korte sportbroek en sportshirt naar het werk te fietsen. Vizier wagenwijd open en trappen maar. Oef, dat is wel weer even wat zwaarder dan de open ligger!  Maar eenmaal op snelheid ging het wel weer beter.

Qua warmte was het uit te houden maar stilstaan. pffffff wat een sauna! Zelfs mijn zonnebril besloeg.   En dan moet je onderweg óók nog de naam van velomobielrijdend Nederland hoog houden en vervelende opgevoerde snorscooters voorblijven dus voor ik het wist lagen de snelheden alweer boven de 40km/u. Lekker dan.

Drijfnat kwam ik aan en was blij dat ik snel mijn andere kleding aan kon trekken, zo was het wel prima te doen op zich maar de open ligger is toch een stuk prettiger met dit warme weer.
8 opmerkingen:

 1. Is het met die racekap nou nog veel warmer of juist koeler, omdat je geen direct zonlicht op je bovenlichaam krijgt?

  Ik fiets trouwens altijd in fietskleding in de XS.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig, het is vooral veel vochtiger omdat je zweet niet makkelijk weg kan, bij verkeerslichten wordt het daarom een soort turks stoombad.
   Je zit inderdaad niet direct in de brandende zon maar omdat de warmte niet makkelijk weg kan wordt het snel erg warm als je niet rijdt.

   Tijdens het rijden merk ik niet veel verschil tussen met of zonder racekap, wel duidelijk warmer dan de open ligger overigens.


   Verwijderen
 2. Ik heb mijn koplamp (Inoled) omlaaggeklapt zodat het koplampgat helemaal open is. Zo komt er nog wat extra ventilerende wind binnen. Afgelopen maandag was het onder mijn kap gemiddeld 31 graden terwijl het buiten echt warmer was. Zeker toen ik veelvuldig in de schaduw van de bomen reed zakte de temperatuur verder tot 29 graden. Dus ja, onder de racekap kan de temperatuur lager zijn dan buiten mits je voor voldoende ventilatie zorgt. Of het gebruik van een plantenspuit hier nog iets aan heeft bijgedragen weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de cabrio velomobiel gewoon heerlijk gereden, wind door 'de bak', heerlijk. Bij stilstaan werd het pas echt heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van een beetje regen verga je toch niet?
  ik heb de kap in de schuur liggen maar gaat er pas rond de winter er op
  met die verwachte kou en evt hoosbuien, maar niet nu hoor, veel te hot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergaan is een groot woord maar lekker is anders ;) zeker als het niet hoeft.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha !!

  Wat heb je te vrezen van warme regen ?? Zweten doe je toch !!

  Ik ben een watje en heb echt niet velomobiel gereden bij 30+ graden van de afgelopen dagen, maar nu met ~ 25 graden is open rijden erg goed te doen vind ik ;-))

  BeantwoordenVerwijderen