donderdag 8 augustus 2013

Beneluxtunnel deel 2 en rare dingen onderweg

Onderweg kom je heel wat leuke maar ook  aparte dingen tegen. Zo is er de service tunnel van de Beneluxtunnel die best leuk is omdat je hard omlaag kan (helaas  traag omhoog) :


kom je paaltjes tegen voor verkeerslichten waar je echt met geen mogelijkheid bij kan (op 3:15)


En kom je naast gele banaanfietsen ook dieren op brommers tegen:

4 opmerkingen:

 1. Lekker snel naar beneden en klimsnelheid uit de servicetunnel valt me mee met 20 km p/u. Lijkt dus me een prima vm route.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, als je nog met 20 km/u omhoog kan is er niets mis met de route, dan zou ik die liever rijden dan die lift gebruiken.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze route is inderdaad wel sneller maar vergis je niet: Het is wel écht een stuk steiler en ondanks dat ik nog met een redelijke snelheid omhoog trap ben ik wel even uitgeteld als ik boven ben hoor. Leuk voor als ik op wil schieten maar niet als ik met zo min mogelijk zweten op het werk wil aankomen ;)

   Verwijderen
 3. Hoi Mark,
  Weer een mooi filmpje van de tunnel, kan ik mijn vrouw ook eens de tunnel laten beleven. En opnieuw mijn werkplek in beeld. Overigens zit ik in het kantoor van Mammoet Solutions, halverwege de Karel Doormanweg. Jammer, want het uitzicht vanuit de 'Bolder' is fraaier. Twee jaar geleden heb ik daar een half jaar helemaal bovenin gezeten, achter die grote ramen. Prachtige werkplek!
  De Butaanweg is een lekker snel stukje, de hobbels bij de ingang van de Shell zijn wel vervelend maar vooral moet je daar goed opletten of je wel wordt gezien. Ik zet daar altijd de koplamp aan, zover mogelijk naar boven gericht. En dan het knopje van de toeter indrukken waardoor de lamp iets knippert. Overigens zijn de oranje lampjes in de weg wel een verbetering, sinds die er zitten kijken automobilisten beter uit.
  Deze week ben ik bovenaan het viaduct aan het einde van de Butaanweg bijna aangereden door een fietser die helemaal de binnenbocht nam. Sukkel. Vanwege de roosters in de hekken kon ik de fietser niet zien en hij mij niet. Nu let ik goed op of ik een fietser naar boven zie rijden zolang ik daar zicht op heb, en bel ik preventief vóór de bocht. Tja, een vlaggetje zou hier wel helpen...

  BeantwoordenVerwijderen