maandag 23 september 2013

Back on the road

Dankzij de kunde en service van Velomobiel.nl is de mango intussen weer rijdend. Vanochtend dus eindelijk weer eens met de mango gegaan.

Ik had enorme spierpijn in mijn bovenbeenspieren, ik heb het vermoeden dat dat komt door de open ligger icm veel klimmen. Op de open ligger heb ik standaard 170mm cranks en in de mango (meen ik) 155mm cranks en ik heb toch het idee dat dat verschil wel goed voelbaar is. Als die van de open ligger aan vervanging toe zijn gaan daar ook 155mm cranks op. Je hebt wat minder 'koppel' maar maakt automatisch wat meer toeren waardoor je je benen, knieën ed minder belast.

Dankzij de kortere cranks én natuurlijk omdat de mango aerodynamischer is kon ik vanochtend gelukkig zonder al te veel pijn naar het werk fietsen. gelukig maar want ik kon in het weekend amper de trap af door de spierpijn....

Ik had bij velomobiel nog een aantal nieuwe kogelkopjes besteld. Doordat de linkerrem telkens een flinke ruk gaf aan de ophanging zat er wat speling op maar achteraf bleek dat maar in 1 kopje te zijn maargoed, heb er nu in elk geval een aantal op reserve.

De remmen doen het nu ook weer helemaal goed, altijd prettig en kan in elk geval weer goed de winter door. Wel zag ik dat de jagwire remkabels een klein beetje slijtage begonnen te vertonen aan de buitenmantel dus dat moet ik wel even in de gaten houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten