dinsdag 29 oktober 2013

Glad wegdek

Door de storm van gisteren liggen er overal bladeren op de weg en omdat ze overal aan de weg bezig zijn ligt er ook overal modder , dat in combinatie met regen zorgt voor een behoorlijk gladde boel. Vanochtend een paar keer gehad dat ik doorslipte met mijn achterband bij het wegrijden, misschien moet ik eens kijken voor een goede winterband achter voor aankomende winter, iemand nog tips?
Momenteel ligt er een 46 brede perfect moiree achterband op (20 inch 406)  en vorige winter ging dat goed tot het moment dat er sneeuw lag, dan slipt zo'n semislick best vaak door.

Ik was vanochtend wel blij met de racekap aangezien ik meerdere korte en heftige buitjes op mijn dak heb gehad.


5 opmerkingen:

 1. Welke band heb je er nu omheen? Een brede Schwalbe Big Apple wil soms al voldoende zijn maar ook een simpele Marathon Plus komt een heel eind. Kijk anders even op het weblog van Wim, hij heeft het over een Continental maar ik vrees dat die niet in 20" verkrijgbaar is.
  "Spijkerbanden" zijn leuk maar voor als er echt ijs licht. De studs kun je echter kwijtraken, en dat is dan weer kostbaar om te vervangen.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb plus banden er onder liggen wel nodig met al die bladeren en takken enz..

   Verwijderen
  2. @ Robert-jan, er liggen nu 3 perfect moiree banden onder, voor 35-406 en achter 46-406, qua lekbestendigheid uitstekende banden en qua zijdelingse grip ook maar bij gladde ondergrond slipt het achterwiel soms wel door en dat wil ik voorkomen.

   Verwijderen
 2. Helaas is de Continental Sportcontact II winter er niet in een 20" uitvoering, anders gingen ze ook om mijn voorwielen. Toch is er in de 20 inch hoek nog aardig wat te krijgen, ook met meer profiel dan een Marathon/Sport contact's:
  http://www.fietsbandonline.nl/buitenband/buitenband-20-inch.html

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds vorige winter rij ik achteraan met een Schwalbe Big Ben. Da's een Big Apple met wat meer profiel. Die geeft voldoende tractie op modderpaadjes en in (een dun laagje) sneeuw. Misschien is dat wel wat? Een PM was ook niet slecht, maar wat vermogen overbrengen betreft op een glibberige ondergrond, doet die Big Ben het toch nog beter.

  BeantwoordenVerwijderen