woensdag 9 oktober 2013

Het is herfst, de liggers komen massaal tevoorschijn

Of het ligt aan mij maar ik zie de laatste tijd steeds meer liggers op de weg. Hoe rotter het weer hoe massaler ze er zijn. Velomobielen zie ik nog altijd nauwelijks maar open liggers, roeifietsers en trikes zie ik als paddestoelen (phun intended) uit de grond schieten nu het herfst wordt.

Vandaag de mango meegenomen en word ik al naar beneden suizend in de beneluxtunnel ingehaald door een open ligger ! Grr :)
Wel mooie zelfgemaakt staartpunt erop .

Toen ik richting Hartelbrug fietste had ik even de indruk dat mijn achterband lek zou zijn aangezien de fiets nogal 'dweilde' voor mijn gevoel. Gestopt en gekeken maar geen lekke band gelukkig. Toch een combinatie van scheef gelegde klinkers en een aflopend wegdek te zijn die dat gevoel gaf blijkbaar.

En tja dan kom je in Schiedam waar ze besloten hebben dat het hazepad én 2 doorgangen onder de A20 door (vrij noodzakelijk om van zuid naar noord schiedam te rijden) dicht te gooien ivm de aanleg van stadsverwarmingsbuizen. prima, kan gebeuren en op de website van de gemeente zag ik zowaar een pdf met info erop wat wel en niet afgesloten ging worden. Ik pas vanochtend dus mijn route daarop aan en verdomd dat het niet waar is maar Natuurlijk blijft het niet bij die afsluiting, nee de alternatieve route hebben ze ook maar opengegooid. Wat een klunzen daar bij Schiedam zeg. De admiraal trompstraat die ik gebruik is nu ook opgebroken. Heerlijk. De Hargalaan is momenteel ook niet goed bereikbaar omdat ze daar alle bomen aan het rooien zijn dus via Vlaardingen oost kan ik ook niet meer, en zo zijn er nog een heleboel alternatieve routes te bedenken die óók opgebroken zijn zoals de 's gravenlandseweg. Echt alles ligt tegelijk open. Nog even en ik kan uberhaupt niet meer naar mijn werk komen.  Ik haat Schiedam intussen echt intens. De meest dramatische stad om te fietsen die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Al schelden autorijdende collega's ook regelmatig op de stad, dat is nog 1 troost.


Enfin, vanaf morgen zal ik de Mango weer wat vaker gaan pakken want dan schijnt de hefst echt toe te gaan slaan met regen, kouder weer etc.


3 opmerkingen:

 1. Ik kwam vanmorgen ook een open ligger tegen maar die speelde vals, hield zijn benen stil en ging sneller dan 40 met een elektromotor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kwam vandaag twee liggers tegen , 1 velomobiel op weg naar de Ijpont en vm 1 open ligger in Het Twiske (recreatiegebied)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herfst is voor mij synoniem voor rust op het fietspad!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen