woensdag 23 oktober 2013

Hoe hard gaat dat nou....

Dat hoorde ik vanochtend naast me uit de mond van een racefietser die naast me was geslopen (je hoort ze niet he die fietsers..)

"Zo hard als ik trap" was het eerste antwoord dat ie te horen kreeg. Nee de maximale snelheid die ik ermee kon halen, 54km/u dus maar normaal gesproken rij ik tussen de 30 en 35km/u , hij gaf aan dat dat ongeveer 5km/u sneller was dan hij normaal reed.  Hij vond het wel een mooie fiets maar "het bleef een idioot gezicht ", uit zijn lichaamstaal en de manier waarop hij het zei bleek dat hij het niet op die manier meende dus ik zei beleefd "en bedankt " ... ;) waarna ik heb gedag heb gezegd en inderdaad die 5km/u sneller was dan hem... maar dan wel de spijkenisserbrug omhoog .... En dat met een topzware fiets die ik een beetje té vol had gestouwd vanochtend met zware spullen.

Verder wel een lekker ritje, bij de benelux de servicetunnel maar gepakt. Wat mij altijd opvalt is dat het altijd vreselijk warm is van alle uitlaatgassen en warmte blazende auto-radiateurfans als je de tunnel net uit rijdt maar nog wel tussen de muren rijdt. Alles blijft daar tussen hangen, vooral als er file staat.

Daarna lekker naar schiedam gereden alwaar ik een hartverzakking kreeg bij het eerste verkeerslicht. Normaal gesproken steek ik bij de vlaardingerdijk recht over en rij dan via de volkstuintjes richting het hazepad. aangezien dat nu niet kan omdat het hazepad dicht ik pak ik de vlaardingerdijk naar rechts en dan steek ik over en dan nog een keer een oversteek zo de burg. van Haarenlaan op en die rij ik tot de parkweg helemaal uit.

De hartverzakking kwam van het verkeerslicht. Ik stop ... en direct springen alle ledjes op de paal aan. Dat is in Schiedam op 3 manieren bijzonder:

1) Er ligt lusdetectie
2) Hij werkt
3) De feedback op de LED ring werkt ook nog

Enfin, bekomen van de schrik steek ik over toen het groen werd, ik draai naar links (fietsers moeten op de een of andere manier altijd 2 keer wachten om 1 weg schuin over te steken ) en daar kreeg ik het 2e rare moment.. ik stop... de ring met ledjes gaat branden.. wéér een werkende lusdetectie. Ik moest serieus even kijken of ik écht al binnen de stadsgrenzen van Schiedam was of dat dit toevallig nog bij Vlaardingen hoorde of een stuk niemandsland was. Maar het was écht Schiedam! Bijzonder!  Ik werd er bijna emotioneel van...

Na 50 minuten rolde ik het magazijn van mijn werk binnen, mooi op tijd. 


8 opmerkingen:

 1. Hahahaha Mark, vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan. Op mijn ww-route van 60 kilometer enkele reis heb ik alleen maar werkende detectielussen. Ik heb er zelfs enkele met voordetectie. 30 meter voor het verkeerslicht word ik gedetecteerd en aangekomen bij het verkeerslicht kan ik alweer rijden, dat is pas lekker!
  En het commentaar van de wielrenner... Zo standaard. Bijna iedereen vraagt: hoe hard gaat dat nou? En bijna elke Veloteur antwoord: zo hard als ik trap ;-)))) En toch blijven ze het vragen he!

  Groetjes,

  Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg prettig inderdaad die lussen die je al 'aan zien komen'. In Spijkenisse heb je dat ook op een paar plaatsen, kan je tenminste lekker door rijden :)

   Verwijderen
  2. Wij hebben bij Purmerend ook een paar van die voordetectie lussen maar die zijn afgesteld op gewone fietsers met een snelheid van 18 k/uur endan komen wij aan met 28 k/uur dus kun je nog flink afremmen en meestal helemaal stoppen .

   Verwijderen
  3. In Spijkenisse gaan de verkeerslichten direct op groen (zodra het kan ivm autoverkeer) dus dat is wel goed geregeld. :)

   Verwijderen
 2. Je had die racefietser wel even moeten vertellen dat je ruim 4x zo zwaar bent, dan had hij ff anders gekeken naar dat rare voertuig van je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een goede om te onthouden inderdaad, ik schat dat het vanmorgen overigens sneller tegen de 5x zwaarder aanlag gezien zijn lichte racefietsje en mijn bagage op dat moment :)

   Verwijderen
 3. Hallo Mark,

  Inderdaad de standaardvraag, ook in het Noors! En ook ik geef dat standaardantwoord, en dan vragen ze ook gewoon door....
  Verkeerslichten???? Wat zijn dat???? Haha, die kennen we hier gelukkig niet! Daar mis ik dus echt niets aan........
  Tunnels ken ik wel, en dat is inderdaad niet altijd alles......(5 stuks op mijn WW-route...)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Belgie: wel verkeerslichten en rammel-stroken om de snelheid er uit te halen. Maar detectielussen? We zijn al blij als er iets in de vorm van een fietspad is.

  BeantwoordenVerwijderen