dinsdag 1 oktober 2013

Honing aan mijn staart?

Vandaag leek het wel of ik honing aan de mango had gesmeerd, een bepaalde soort honing die in het bijzonder e-bikers lekker vinden. Her en der een verdwaalde wielrenner maar toch vooral e-bikers vinden het blijkbaar erg leuk om te zien of ze zo'n gekke ligfietser bij kunnen houden.

Het antwoord mag toch duidelijk zijn: Nee , ook met je ondersteunde en opgevoerde e-bikejes kunnen jullie 35 kilo glasvezel niet bijhouden. In de bochten kom je misschien dichterbij omdat je andere fietsers van de weg afrijdt, bij verkeerslichten krijg je soms even een voorsprong omdat je rücksightlos door rood knalt maar ik blijf toch echt sneller ;)

Alleen een diepe buiging voor de wielrenner die me gisteren in de beneluxtunnel toch met een behoorlijk vaartje achter zich liet bij het omhoog trappen.

Vandaag kwam ik de roeifietser weer tegen die ik vorige keer met de open ligger ook tegenkwam en behalve hele hordes scholieren waar ik elke dag weer met angst en beven doorheen probeer te friemelen gebeurt er (gelukkig) weinig spannends met mijn woon-werk ritjes.3 opmerkingen:

 1. Ligt eraan waar natuurlijk...op bochtige en oneffen stadfietspaden ga ik niet eens proberen MTB'ers bij te houden. En een woeste e-biker zou het ook nog kunnen winnen omdat in die omgeving 25 km/u ook mijn max wel is...en ze accelereren mij er allemaal wel uit met 38 kg velomobiel. ( en de rest aan bagage en mijzelf ;-))

  Buiten de bebouwde kom is een ander verhaal....daar waar je snelheid kunt opbouwen blijft geen enkele solo racefietser mij voor als ik de sokken erin zet...ook helpt het als in niet in werkkleding in de Quest zit en hevig mag transpireren.

  Met de Mango zul je wel makkelijker wel MTB's in de bebouwde kom kunnen beconcurreren omdat Mango's lichter en wendbaarder zijn. Maar ook met een Mango zou ik niet sneller rijden.....een natgezweet uniform voelt en ruikt vies ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik fiets nooit in mijn gewone kleding. Altijd fietskleding. Nou ja, eigenlijk heb ik vooral hardloopkleding. Daar zitten niet van die irritante zakjes op de rug ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook hardloopkleding als fietskleding...maar mijn vrouw heeft die zakjes ( en vooral ook hinderlijke ritssluiting van die zakjes ) verwijderd ;-))

   Naar werk ga ik me niet helemaal omkleden dus gewoon in uniform. Kan ook makkelijk als ik ''normaal fiets'' wat wil zeggen dat ik alle potentieel van de velomobiel gewoon laat liggen en met zeer beperkte inspanning naar werk fiets. Daar ga je niet van transpireren.

   Het zweet breekt mij alleen uit als ik sneller wil rijden dan 25 km/u en snelle acceleraties wil. Of langduriger moet klimmen.

   Verwijderen