dinsdag 15 oktober 2013

Wat een beetje olie en vet al niet doet

Vanochtend het maar eens geprobeerd om ondanks mijn zieke hoofd naar het werk te fietsen.
Het effect van wat olie op de ketting , in de veerpoten en wat vers vet op de achterste veerpoot is merkbaar want wat is de fiets ineens stil, zelfs onder de racekap was het aangenaam stil. De aandrijving voelde minder ruw en liep stil, het hinderlijke gepiep van de achterste veer was weg (onderhoudsvrij ... yeah right, elk jaar mag ie toch wel uit elkaar .. ) en de vering: wauw wat comfortabel ineens weer.   Wel een beetje jammer dat het ventisit zitje nog steeds vochtig was van het inregen dit weekend ....

Omdat ik rustig aan wilde fietsen was ik 10 min eerder weggegaan. Helaas werd dat teniet gedaan door maar liefst 20 (!) minuten voor een open brug te hebben moeten wachten. Niet minder dan 6 schepen wilden er doorheen, dat heb ik nog nooit eerder zo meegemaakt.
Het begon nog te regenen ook toen ik stond te wachten, gelukkig zat ik droog onder de racekap en moest ik proberen medelijden te hebben met de brommerrijders en fietsers om me heen.
Dat is helaas niet gelukt.

Aangezien ik niet zeker wist of de lift bij de beneluxtunnel aan de Schiedam kant het intussen weer deed heb ik via de service tunnel gereden. geen zin om voor niks de tunnel door te rijden en dan niet omhoog te kunnen aan de andere kant, vanmiddag maar eens even kijken of dat weer begaanbaar is.

In Schiedam waren de gevolgen van het rotweer van afgelopen weekend nog goed zichtbaar, overal boomtakken, bladeren en rotzooi op het fietspad. Schiedam kennende ligt dat er nog wel een maand of 2.

Al met al een soepel ritje gehad.


4 opmerkingen:

 1. LOL: proberen medelijden te hebben met de brommerrijders en fietsers om me heen.
  Dat is helaas niet gelukt.
  Mijn achterveer heeft nog nooit onderhoud gehad, en dit al 30.000km. hij veert nog zoals in het begin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd, de veer bij mij heeft echt jaarlijks wel een nieuw laagje vet nodig, hij veert op een gegeven moment ook merkbaar stugger en begint bij nat weer te piepen. Dan is het voor mij het signaal dat ie vers vet nodig heeft.

   Verwijderen
 2. Service-tunnel, wasstraat, jullie hebben het allemaal in Rotterdam hé;) ?

  BeantwoordenVerwijderen